Најновије

ХАОС НА ЦЕТИЊУ: Туча у Скупштини Црне Горе (ВИДЕО)

До сукоба је дошло јер је посланик ДПС-а Оскар Хутер оптужио председника Скупштине Андрију Мандића да не поштује Цетиње, те да упркос помиритељским порукама које шаље, није променио мишљење о том граду.

У згради Скупштине Црне Горе на Цетињу дошло је до сукоба посланика коалиције "За будућност Црне Горе" и посланика Демократске партије социјалиста.

До сукоба је дошло јер је посланик ДПС-а Оскар Хутер оптужио председника Скупштине Андрију Мандића да не поштује Цетиње, те да упркос помиритељским порукама које шаље, није променио мишљење о том граду.

Мандић је покушао да смири ситуацију речима да поштује Цетиње и да је тај град увек с поштовањем гледао због историјског значаја тог места.

"Желим да искажем високо поштовање престоници Црне Горе – Цетињу. Имате привилегију ви Цетињани да су ваши преци створили Црну Гору и да се сва данашња Црна Гора окупљала у овом граду", рекао је Мандић и додао да су преци који нису Цетињани препознавали искру слободе из овог града.

Мандић је казао да није сигуран да су сви који протестују на Цетињу данас Цетињани, јер сматра да то и није воља већинског Цетиња.

"То што данас једна група људи троши кредит својих предака, то је њихов избор и нека наставе тако да раде. Исказујем поштовање за сваког грађанина Цетиња. Мислим да нас политика помирења коју промовишем води напред, а ко хоће да буде заробљеник старих црногорских подела и омраза, нека тако настави да ради", поручио је Мандић.

Хутер је пак инсистирао на својим тврдњама и оптужбама на рачун Мандића, због чега су посланици "За будућност Црне Горе" скочили из скупштинских клупа. Мандић је одредио паузу, али је ипак дошло до сукоба у скупштинској сали.

Испред зграде Скупштине одржан је протест због доласка Мандића. 

ПРЕДИЗБОРНО "УЈЕДИЊЕЊЕ": "И лево и десно" или "ни лево ни десно"

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА