Најновије

ДОДИК: Српска не може да прихвати наметнуте прописе

Председник Републике Српске указао је да амбасадор САД у БиХ Мајкл Марфи и Кристијан Шмит, којег у Српској не признају за високог представника, у патолошој симбиози покушавају да наметну што веће зло свим народима у БиХ.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да Српска не може да прихвати да живи у условима наметнутих прописа, поручујући да Кристијан Шмит, којег у Српској не признају за високог представника, нема ништа са изборним процесом у БиХ.

Коментаришући најаву Кристијана Шмита о могућности наметања Изборног закона БиХ, Додик је рекао да ако прође ово наметање, Шмит ту неће стати и наметнуће и закон о имовини, што је недопустиво.

"Шмит нема ништа ни са имовином ни са изборним процесом, то је власништво народа који живе у БиХ. Ако кренете на то, онда ми морамо предузети мере, а ми смо рекли које ћемо мере предузети" поручио је председник Српске.

Додик је нагласио да би евентуално наметање измена Изборног закона представљало "поништење свих изречених вредности до сада, па и оних о ЕУ о којима смо слушали, поготово у посљедње време када су дали БиХ преговарачки статус".

"Онда је то све лаж. Неко лаже дебело овде. Или се ради о томе да се неколико дана након одлуке у Бриселу појављује неко ко то све руши, а руши тај који се лажно представља као високи представник, који искључиво слуша америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија и њих двојица у једној патолошој симбиози покушавају да наметну што веће зло свим народима у БиХ", рекао је он.

Додик је истакао да нигде на свету нема земље у којој би странац или неко страно тело регулисало изборни процес.

"Шмит покушава да оправда своју плату од 25.000 евра и нахрани сујету Марфија", рекао је Додик.

НОВИ РУСКИ УДАР! Погођени украјински командни центри и објекти Службе безбедности Украјине

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА