Најновије

ЛУТОВАЦ О РАСПАДУ СПН КОАЛИЦИЈЕ: Постоји шанса за опстанак!

„Шанса да се спречи разилажење у коалицији Србија против насиља још постоји, а један од начина је да се поштује принцип уважавања воље већине“, каже у разговору за Данас Зоран Лутовац, председник и посланик Демократске странке, одговарајући на питање да ли се распала коалиција СПН, након прегласавања око изласка на изборе, односно бојкота.
Лутовац

Лутовац

Лутовац напомиње да је Демократска странка учинила све, најпре да се коалиција СПН формира, а потом и да опстане сматрајући да је то велики корак ка успостављању снажне алтернативе овом криминализованом режиму. ДС је, како каже, ишла и даље од тога, залажући се за стварање ширег политичког савеза, али и најширег друштвеног савеза. Само тако је могуће супротствити се и победити овакав режим под оваквим околностима.

Учинили смо све да Србија против насиља опстане и има заједнички став: гласали смо за то да се заједно боримо за изборне услове и не излазимо на изборе, а када смо прегласани, уважили смо одлуку већине желећи да коалиција опстане, истиче Лутовац у интервјуу за Данас.

А на питање да ли ће ДС изаћи са неким у коалицији или самостално, Лутовац каже да одлука о томе тек предстоји.

“О томе се одлучује ових дана. Став Демократске странке је да би требало сарађивати са досадашњим партнерима где год је то могуће и проширити круг партнера. Али коначну одлуку доносе локалне организације, које најбоље познају људе и прилике у сопственим срединама.”, каже председник Демократске странке.

Демократска странка је била за то да се обједињени локални избори помере за јесен, али смо прихватили већински став коалиције. Но, много важније од тога је да се уреди и контролише бирачки списак и обезбеди простор и професионално информисање на јавним сервисима, али и у медијима са националном покривеношћу. Сматрамо да је мало времена за то, али ћемо инсистирати на томе институционалним, а ако је потребно и ванинституционалним путем заједно са колегама које не желе да изађу на изборе због таквих услова, наводи Лутовац.

Не смемо дозволити да све остане празно обећање. Ако је намера режима само да нас завлачи и ништа се суштински не промени предложићемо колегама да повучемо радикалне потезе, укључујући и напуштање изборног процеса ако у њему учествујемо. Нећемо толерисати замајавање: или ће бити суштинских промена у ревизији и контроли бирачког списка или ћемо напустити изборни процес, поручује Лутовац.

СНС никада не престаје са кампањом, било да имамо или немамо изборе, али та безочна пропаганда је прешла све границе тако да је почела озбиљно да иритира људе и да постиже контраефекат, истиче први човек ДС-а у интервјуу за Данас.

Смучили су се људима својим сталним и агресивним присуством и огољеним лажима. Јасно је да ми не можемо за тако кратко време надокнадити 12 година кампање у заробљеним медијима, али на нама је да урадимо оно што можемо: да искористимо време које имамо на располагању да кроз директне контакте и друштвене мреже допремо до што већег броја људи и изборимо се за то да јавни сервис да грађанима информације, а политичким актерима прилику да им се обрате, закључује Лутовац.

Прочитајте ОВДЕ шта Павић каже о напредњацима

Извор: Правда.рс / Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА