Најновије

МАСОВНО ХАПШЕЊЕ ПО СРБИЈИ: Велика акција МУП, БИА и Европола

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Безбедносно-информативном агенцијом, Европолом и Тужилаштвом за организовани криминал, на територији Београда и Краљева ухапсили су пет особа које се сумњиче да су чланови две организоване криминалне групе и том приликом запленили већу количину наркотика, луксузне аутомобиле и новац, саопштио је данас МУП.

Хапшење (Фото: Pixabay)

Због постојања основа сумње да је извршио кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшен је П. П. (1996), док ће кривична пријава за иста кривична дела бити поднета против још четири особе, саопштено је данас из МУП-а.

Полиција је због постојања основа сумње да су учинили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство у покушају и два кривична дела изазивање опште опасности ухапсила Б. Д. (1994), А. Ч. (1994), Д. Р. (1996) и Д. Т. (1989), док ће против још 11 особа бити поднета кривична пријава надлежном тужилаштву за наведена кривична дела.

Они се сумњиче да су као чланови две организоване криминалне групе, као огранак кавачког клана, деловали на територији Србије и Црне Горе, а полиција их је ухапсила у наставку акције из новембра претходне године, када су ухапшени припадници ОКГ врачарци, а у циљу сузбијања тешких кривичних дела.

Овом приликом полиција је запленила више килограма марихуане, хероина и кокаина као и 2.000 таблета МДМА, више луксузних аутомобила и већу суму новца, а осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Такође, у регионалној акцији, више од 600 припадника Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције и Жандармерије, запленили су већу количину новца, луксузне аутомобиле, као и оружје и наркотике, док је приведено више од 65 особа, а претресом станова и других просторија на више од 80 локација на подручју Краљева и Крушевца, полиција је одузела аутоматске пушке, већу количину оружја са дугим цевима, ручне бомбе, пиштоље, као и већу количину муниције различитог калибра.

Заплењено је више од 30 луксузних аутомобила, 30 скупоцених ручних сатова, око осам килограма злата у златним полугама, дукатима и плочицама, око 155.000 евра, 16.500 швајцарских франака, 1.600 америчких долара, више од 2,5 милиона динара, као и сефови који су користили осумњичени, више килограма кокаина и марихуане, као и више десетина килограма резаног дувана.

Ухапшенима је, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, недозвољена производња, држање, ношење и промет експлозивних материја и тешка крађа, одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву, а полиција наставља даљи рад на расветљавању осталих чињеница и проналажењу лица за којима се трага, како су саопштили из МУП-а.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић честитао је припадницима Министарства унутрашњих послова, као и Безбедносно-информативне агенције на изузетно ефикасно и професионално изведеним акцијама, којима је, како је рекао, пресечен још један ланац криминалних активности на простору наше земље.

''Заједничким радом, припадници МУП и БИА још једном су потврдили да је сарадња српских безбедносних служби континуирана и на највишем нивоу и да било какве криминалне активности неће проћи непримећене и некажњено. МУП наставља још интензивније бескомпромисну борбу против свих видова криминала, против оних који покушавају да угрозе безбедност наше државе и њених грађана. Нећемо дозволити да нашим улицама владају криминал, оружје и наркотици. Српска полиција је спремна, одлучна и непоколебљива да осигура миран и спокојан живот наших грађана, као и сигурност и безбедност Србије'', поручио је Гашић.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА