Најновије

А МОЖДА ЈЕ ИЛИР: Цариници зауставили Албанца и претресли му возило, а оно што су нашли у несесеру их је шокирало! (ФОТО)

Цариници зауставили Албанца и претресли му возило, а оно што су нашли у несесеру их је шокирало! ФотоЦариници су 12. новембра 2021. године, на прелазу Српска Црња, у сарадњи са полицијом, запленили античке кованице које је је један путник покушао да прокријумчари тако што их је помешао са актуелним металним новцем.

Антићке ставио са важећим (Фот: Управа царина)

Случај је откривен када је на излазу из земље на ред за контролу пристигао аутомобил ''ВW Пассат'', албанских регистарских ознака, за чијим је воланом био 33-годишњи албански држављанин.

На уобичајено питање о томе да ли има нешто за пријављивање, путник је рекао да нема ништа, изузев личног пртљага.


Аутомобил је ипак издвојен за детаљан преглед и том приликом је иза сувозачког седишта пронађен несесер, са доста металног новца у једној од преграда.

Цариници су убрзо утврдили се да се међу важећим новчаницама разних валута налазе и антички новчићи који имају антиквитетну и нумизматичку вредност. 

Консултовани су стручњаци зрењанинског музеја који сматрају да је реч о 15 бронзаних римских новчића из периода од И-ИВ века, а да један златни новчић припада ранијем, хеленистичком периоду.

Оригиналност и вредност пронађених новчића биће утврђена након стручне експертизе, а путника је заједно са откривеним кованицама преузела полиција у даљу надлежност.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА