Најновије

КИНЕЗИ БРУТАЛНО:Обрушили се на Кијев и Вашингтон

Разарање Каховске хидроелектане само је понављање диверзије на гасоводима „Северног тока“, а режирали су га Украјина и САД, који покушавају да за тај инцидент отпуже Русију, како би јој створили „имиџ ратног злочинца“.

Кијеву и Вашингтону треба судити због таквих нељудских дејстава, наводи се у тексту Централне телеграфске агенције Кине.

Агенција је у петак објавила чланак сарадника Института за изучавање међународних питања О Сон Џина, у којем се наводи да Запад, укључујући Украјину и САД, покушава да на „гнусан начин“ пуну одговорност за инцидент пребаци на Русију, али да се права истина не може сакрити.

Према речима експерта, контранапад украјинске војске није толико опасан да би Русија одлучила да уништи брану која је већ под њеном контролом, а тврдње да се Русија одлучила на такав потез су „бесмислица“.

„Пре неколико дана украјинска војска је почела копнену офанзиву великих размера, али сваког дана губи хиљаде војника и велики део борбене технике“, наводи аутор текста.

Експерт је додао да сматра да је режиму Зеленског довољан повод за такав „велики злочин под покровитељством САД“ чињеница да је услед рушења бране парализован систем снабдевања Крима пијаћом водом, као и да то доноси огромну материјалну штету цивилима који живе у руским регионима.

Портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков је у понедељак саопштио да је украјинска војска 4. јуна ујутру почела велику офанзиву на пет сектора фронта у јужнодоњецком правцу како би пробила руску одбрану на месту које је, према мишљењу Кијева, најрањивије.

Осмог јуна је руски министар одбране Сергеј Шојгу саопштио да је украјинска бригада која је покушала да изведе офанзиву у запорошком правцу заустављена и да се повукла с великим губицима.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ КОД ДОЊЕЦКА: Извештај Министарства одбране Русије (МАПА)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА