Најновије

СРБИЈА ДА ПРАВИ ЗАОКРЕТ: Порука Хила о будућности Србије

Од суштинског је значаја да Србија приступи Европској унији, рекао је амерички амбасадор у Србији

Амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил изјавио је данас да САД желе бољи и дубљи однос са Србијом.

"Сматрам да Србија доноси добре одлуке и иде у добром правцу. Наравно и даље ће бити тешкоћа, али САД види Србију као доброг партнера са којим може да ради и са којим ће бити све ближи у будућности", рекао је Хил у Привредној комори Србије, преноси Танјуг.

Отварајући Скупштину ПКС амерички амбасадор је поручио да није никаква тајна да САД подржавају Србију на њеном путу ка пуноправном чланству Европској унији.

"Нисам овде да причам о прошлости и о тешкоћама, али јесам да кажем да, иако су нам земље раздвојене океаном, уопште нисмо одвојени. Суштински део америчке улоге овде је да подржи Србију у њеном настојању да приступи ЕУ. Од суштинског значаја је да Србија и ЕУ функционишу заједно, односно да Србија приступи Унији", навео је Хил.

Према његовим речима, процес приступања није ни мало лак, јер постоје бројна питања које треба решити.

Додао је да се нада да људи разумеју овај суштински концепт који подразумева да Србија потпуно промени свој правац и потпуно приђе Западу, јер, како наводи, тамо припада и то је природно стање ствари.

Хил је казао да 20. век уопште није био добар према Србији и српском народу, као и да је овај век почео "брутално".

Амерички амбасадор у Србији је нагласио и да је српски народ у протеклом периоду прошао кроз пуно тога, што је исцрпело многе Србе.

"Србија је, ипак, отворила ново поглавље у својој економској историји и сада земља има прави приступ. Србији је потребна економија заснован на предузетништву, као и заједница заснована на интеграцијама не само у оквиру региона", нагласио је Хил.

Казао је да је Србија доста напредовала у односу на раније и напоменуо да то није било лако остварити, с обзиром на све муке које је српски народ прошао.

КИНЕЗИ БРУТАЛНО:Обрушили се на Кијев и Вашингтон

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА