Најновије

"У Београду још три импровизоване болнице, ситуација драматична!"

Војска ће данас почети да поставља кревете у "Хали спортова" на Новом Београду, сутра ће поставити у "Пиониру", а у суботу у "Арени", каже заменик градоначелника Београда Горан Весић и додаје да ће Београд тако добити још три импровизоване болнице за смештај заражених пацијената новим корона вирусом.

Болница на Сајму (Фото: mod.gov.rs)

- Правимо три импровизоване болнице у Београду, јер је ситуација драматична. Јуче су сви грађани Србије добили поруке од Штаба, од епидемиолога, колико је ситуација драматична - рекао је Весић.

Он је нагласио да ће капацитети три импровизоване болнице бити око 2.500 места и то 1.500 у "Арени" и још 1.000 у остала два спортска центра.

Да ли ће бити уведена двадесетчетворочасовна рестрикција кретања, како каже, зависи од грађана - уколико се буду поштовале мере Владе Србије до такве одлуке неће доћи.

- Уколико се део грађана буде понашао као до сада то ће морати да се уведе. Молим грађане да разумеју да људи умиру, у Њујорку носе лешеве, Шпанија је увела 24-часовну забрану кретања - рекао је Весић.

Он је додао да је Град тражио да се затворе јавна излетишта, да ли ће Влада Србије, односно Републички штаб донети одлуку да се она затворе зависи од понашања грађана.

- Не видим смисао да излетишта буду отворена, да се људи друже, да имамо као у суботу пуне паркове. Мера забране окупљање по парковима не би била да нисмо имали оне који су у суботу шетали - навео је он.

Не знам да ли сам заражен, а од зиме ћу добити упалу плућа! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА