Најновије

ДР КОН СЕ ОГЛАСИО НА ФЕЈСБУКУ: Спреман сам да одговарам за све што сам чинио!

Епидемиолог др Предраг Кон, шеф кризног штаба нашао се на мети оптужби једног дела јавности која је позвала да доктор буде ухапшен. Повод за тако нешто била је његова изјава да очекује да се укине ванредно стање пре завршетка епидемије корона вируса.

Предраг Кон (Фото: Влада Србије)

Овим поводом огласио се и сам Кон на свом Фејсбук профилу, а доктор је иначе веома активан на овој друштвеној мрежи.

- Није први пут да ме "хапсе" преко медија. У стварном животу проблеми настају када почне "прозивка"... Саветовано ми је након претходне пандемије 2009/2010 да 1) променим адресу, 2) не идем на посао јер "знају" да ће ме тамо хапсити, а било је и "саветовање" у делу породице да одем привремено у иностранство - написао је др на свом Фејсбук профилу и додао

- Непрекидно сам у Србији, на истој адреси, на истом послу...потпуно спреман да одговарам за све што сам чинио радећи свој посао. У својој Србији до краја свог живота. СТОП КОВИД 19! - 

Подсетимо ово није први пут да ставови и изјаве доктора Кона наилазе на неодобравање једног дела јавности, па је тако пре неколико дана он био решен да да оставку.

Кон је најавио могућност да се повуче из стручног тима због критика које је претрпео након што је објављена информација да је корона вирус заразио велики број људи у Геронтолошком центру у Нишу.

- Колико водим по фејсбуку, главни кривац за продор вируса у Геронтолошки центар у Нишу сам ја и стручни тим. Време је да се повучем због тога и препустим бољима да воде пандемију. Боље не умем и не знам. Ратове нећу да водим ни против кога, осим против вируса. Непрекидно пратим све мислеће људе и како се гнев уместо на ситуацију и сам вирус окренуо према мени и стручном тиму. Време је да се склоним. Привремено искључење. Све најбоље - написао је тада Кон на свом Фејсбук профилу.

Зашто има новца за гондоле, јарболе и новогодишњу расвету, а нема за тестове, маске и болнице? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА