Најновије

DW: У Кини се појавило ново жариште коронавируса, најава другог Вухана?

Из кинеске покрајине Хеилонгђијанг стижу вести о новим жариштима коронавируса, пише Дојче веле (DW), наводећи да су реакције званичника суздржане, али и да неки већ говоре о другом Вухану.

Кина (Фото: Јутјуб)

У Кини се свакодневни живот углавном вратио у нормалу, крива нових случајева заразе од почетка априла је константна, готово на нули, како показује актуелна графика америчког Универзитета Џонс Хопкинс.

DW, међутим, наводи да стижу вести о новим случајевима у покрајини Хеилонгђијанг, на североистоку Кине, због којих се међу грађанима шири страх од „новог таласа“ заразе.

„Потпуно је јасно, Хеилонгђијанг се развија у нови Хубеј“, изјавио је један становник са југозапада те покрајине за DW.

У Вухану, највећем граду покрајине Хубеј, почела је епидемија крајем 2019. године.

Од средине априла је према наводима државне здравствене комисије покрајине Хеилонгђијанг, у више градова регистрован просторно и временски учесталији број случајева заразе, такозваних кластера или жаришта заразе. Према подацима од 29. априла, у тој покрајини су потврђена 553 случаја Цовид-19, од тога 386 случајева Кинеза који су се вратили кући из Русије.

Како пишу Пекиншке народне новине, и у главном граду покрајине Харбину, који има око 10 милиона становника, регистровано је више жаришта инфекције око болница.

У једном случају је један 87-годишњи пацијент у само неколико дана заразио 78 особа, тако да је друга по величини болница у Харбину морала да буде привремено затворена, додаје DW.

Трамп подигао авијацију, али је хладнокрвност Руса спречила сукоб Више о томе ОВДЕ.

Извор: Дојче Веле

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА