Најновије

ДА ЛИ 5G МРЕЖА ДОПРИНОСИ ШИРЕЊУ ВИРУСА? Коначно се огласила СЗО!

Светска здравствена организација (СЗО) објаснила је на страници Myth Busters, посвећеној разоткривању митова о корона вирусу, које су све инфромације о томе како се преноси и лечи тај вирус нетачне и упозорила да поједине методе које се у јавности препоручују од када је почела пандемија опасне.

Старлинк сателити (Фото: Јутјуб)

СЗО истиче да тренутно нема лекова који имају дозволу за лечење или превенцију Ковид-19.

- Иако је у току испитивање неколико лекова, тренутно нема доказа да хидроксихлорокин или било који други лек може да излечи или спречи Ковид-19. Злоупотреба хидроксихлорокина може изазвати озбиљне нежељене ефекте и болести, па чак и довести до смрти - упозорава се на сајту.

Упозорава се и да прскање и уношење избељивача или другог дезинфекционог средства у тело не штити од Ковид-19, а може бити опасно.

- Ни под којим условима не уносите избељивач или било које друго дезинфекционо средство у тело. Те материје могу бити отровне ако се гутају и изазивају иритацију и оштећења коже и очију. Избељивач и дезинфекцијско средство треба пажљиво користити само за дезинфекцију површина - стоји на сајту.

Исто се односи и на испијање метанола и етанола.

- Метанол, етанол и избељивач су отрови. Њихово пијење може довести до инвалидитета и смрти. Они неће убити вирус у вашем телу, а оштетиће ваше унутрашње органе - истиче СЗО.

Лажне информације 

Даље се негира тврдња да вируси могу да се шире радио таласима или мобилним мрежама и подсећа да се Ковид-19 шири у многим земљама које немају 5Г технологију.

Према писању СЗО, лажна је и информација о томе да излагање сунцу или температурама већим од 25 степени спречава обољевање од корона вируса.

Подсећа се да су и земље у којима преовладава топло време пријавиле случајеве корона вируса.

На сајту се одбацује и теорија да кућне муве преносе корона вирус.

- Вирус који изазива Ковид-19 шири се пре свега капљицама насталим када инфицирана особа кашља, кија или говори - објашњава СЗО.

Указују се и на то да додавање бибера и љутих паприка у храну не спречава и не лечи Ковид-19.

- Најбољи начин да се заштитите од новог корона вируса јесте да се држите најмање метар од других и да често и темељно перете руке - истиче СЗО.

Научници предвиђају три могућа сценарија за Ковид-19! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА