Најновије

ДР КОН УПОЗОРАВА: Проценат заражених корона вирусом се смањио, али ова ствар је најзначајнија!

Проф. др Предраг Кон, епидемилог и члан Кризног штаба за борбу против епидемије корона вируса, рекао је вечерас за РТС да се препоручује старијима од 65 година и хроничним болесницима да избегавају коришћење градског превоза колико је то могуће.

Предраг Кон (Фото: srbija.gov.rs)

- Проценат откривених случајева заразе корона вирусом се смањио. Међутим, препорука о понашању у градском превозу је значајна и те како, посебно за оне који су осетљивији, а то су старији од 65 година и хронични болесници. Дакле, требало би да избегавају превоз бар док проценат новозаражених у односу на тестиране не падне испод један одсто, а ако већ користе да обавезно имају маске и евентуално рукавице - рекао је др Кон.

Он је подсетио да је сада најважнија лична одговорност и напоменуо да је изузетно задовољан када је у питању функционисање градског превоза.

- То је сасвим добра ситуација, нема претераних гужви. Не мислим да ће их бити неко време. Што се тиче кафића, није једнако понашање грађана у свом центру града и на периферији. То ми саопштавају моји пријатељи. Углавном је у најсувљем центру Београда нешто гушћу смештај. Чак и то није толико страшно. Ево и овде на Дорћолу, видим да се углавном поштују те мере. Осим некад кад се нађу нека друштва, па буду на једном месту у кафићу, али то није углавном општа појава - појаснио је др Кон.

Он се осврнуо и на последње податке о броју заражених и умрлих од последица Ковида-19.

- Свакако је 95 оболелих значајна бројка, али вирус је присутан. Не можемо говорити да је све готово све док је вирус ту. Тек када буде 28 дана нула онда можемо да кажемо да епидемије више нема. Када редовно буде испод један одсто заражених у односу на број тестираних, то ће бити спорадични случајеви. Потом ћемо имати неки дан нула, па ће се поново појављивати све док се не деси да 28 дана немамо забележене случајеве.

Генерал Павковић рекао све што мисли о напредњачкој власти, служењу војног рока, протестима у Црној Гори! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА