Најновије

ДЕЧАК УМРО ОД "НЕОБЈАШЊИВОГ" СИНДРОМА: СЗО тражи ХИТНО истраживање! Ево шта се десило

Дечак стар девет година умро је од ретког синдрома који је вероватно повезан са корона вирусом, изјавио је данас за ЦНН портпарол болнице "Тимон Марсељ" на југу Француске.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Дете је имало позитиван тест на корона вирус, али није развио симптоме, додао је портпарол. Дечак је хоспитализован након срчаног застоја и у болници је провео седам дана, а потом у суботу преминуо од „неуролошке повреде“ као последице срчаног застоја.

Француске власти су „свесне ретке болести која подсецћа на Кавасакијеву болест, са симптомима који се састоје од упале, натечених удова, кожних осипа и најозбиљнијег, срчаног удара“, рекао је прошлог месеца директор Националне агенције за здравље Жером Саломон.

Портпарол националне здравствене агенције рекао је данас за ЦНН да је "135 деце развило ову болест од почетка пандемије." Ово је прва позната смрт у Француској.

Будући да ова болест подсецћа на Кавасакијеву болест, француска здравствена агенција болест назива "Кавасаки-сличном", изјавила је портпаролка националне здравствене агенције.

„Кавасакијева болест обично се јавља код деце млађе од 5 година, док болест коју посматрамо сада погађа децу од 5 до 15 година“, рекла је она.

Директор Светске здравствене организације Тедрос Аданом Гебрејесус позвао је данас да се под хитно и врло пажљиво истражи "необјашњиви синдром вишеструких упала који погађа децу", а који се повезује са Ковидом 19.

"Позивам лекаре широм света да сарађују с националним властима и Светском здравственом организацијом те да буду на опрезу и боље истраже овај синдром који се појављује код ђеце", рекао је Тедрос, објављено је на Твитеру СЗО.

Више стотина случајева ретког синдрома који се повезује са Ковидом 19 забележено је код деце у САД и Европи, уз неколико смртних случајева.

Русија развија нови свемирски програм за Венеру! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА