Најновије

ГЕОРГИЕВ: Власт и струка својим изјавама довели до тога да им грађани не верују! (ВИДЕО)

Слободан Георгиев, директор Newsmax Adria телевизије, изјавио је у Новом дану да је тренутно стање са епидемијом коронавируса последица одлука власти и "струке", односно њених представника који су својим изјавама довели до тога да им "грађани не верују". "Мени је фасцинантно да су људи који се представљају као стручњаци заправо подржали иницијативу (политичара). И сада су од себе направили аматере. Ми имамо ситуацију да народ сада прича: 'Па, ми ником не верујемо'", наводи Георгиев.

Слободан Георгиев (Фото: Јутјуб)

“Ми све време покушавамо да питамо владу због чега је потребно да кријете потенцијално неке податке. Због чега не изађете и не објасните вашу базу података? О томе колико је људи преминуло од овог вируса. Колико је сваког дана људи на вентилацији? У чему је проблем? Шта ће, настаће стампедо, људи ће кренути да се бацају са зграда? Па неће! Реците људима тачно шта се дешава. И то је цела ствар, то је оно што нам дугују”, истакао је Георгиев.

Говорећи о порасту броја заражених и о томе да је седам дана након избора зараза постала опет тема број један у нашој земљи, он каже да је коронавирус од када се појавио био главна тема у Србији.

“Ковид је била тема за мене све време. Избори никада нису били тема. Они су потпуно измишљена ствар. Видели смо ту представу током кампање и прошлог викенда, то нема везе са мозгом, по мени. Јасно је било да ће тема која нас прогања од фебруара, наставити да нас прогања, и ево сада видимо да на Видовдан ‘изгубисмо’ толике силне министре, пола владе је у болници”, каже Георгиев.

Он каже да је власт саветовала мере до марта, априла, а да се одједном појавио став да “није потребно да се заштити систем”.

“Они су све време хтели да нам поруче да то није ништа, да би људи изашли на изборе, и ми смо знали да је то порука. И то је била политичка одлука. Они су хтели да наплате своју популарност, оно што су радили три месеца, и за време ванредног стања. Мени је фасцинантно да су људи који се представљају као стручњаци заправо подржали ту иницијативу. И сада су од себе направили аматере. Ми имамо ситуацију да народ сада прича: ‘Па, ми ником не верујемо'”, наводи Георгиев.

Ако не разумеју шта је манипулација онда нек се запитају

Он истиче да су се таквим понашањем стручњаци довели у ситуацију да им грађани не верују, као и да се стално питају: “Који стручњаци? Какав кризни штаб? Коме ви да верујете? Једног дана причају једно, другог дана, друго. Служе за заглупљивање”.

“То су одрасли људи, школовани. Ако они не разумеју шта је политика, а шта манипулација, нека се запитају да ли су одрасли и школовани људи. Тебе твоја стручност не амнестира. Мораш да знаш шта се дешава. То је и у случају процене. Да кажеш да ли људи могу да излазе напоље или да кажеш да људи не могу да излазе напоље”, сматра он.

Према његовим речима, стручњаци су допустили да су својим изјавама код грађана створили неповерење, као и да се информације које се саопштавају, не прихватају као озбиљне и истините.

Мисли да је садашња ситуација плод одлука власти која се позивала на струку, “па сада нека они објашњавају како се и откуд то десило”, поручује Георгиев.

Коментаришући инфициране функционере, он наводи да очекује одговоре од министра здравља.

“Очекујем да ће министар Лончар да нам објасни. Ми смо слушали месецима да су пратили све повезане контакте. Ко год је био у контакту, да буде тестиран, и да нам каже шта се дешава са свим тим људима. То је оно што смо слушали месецима… Данас слушамо колико има нових заражених, и видимо да под притиском јавности почињу да објављују неке реалније цифре. Десет дана су објављивали између 93 и 97, један мртав, сада видимо да је то 200. Видећемо да ли је то 200, или је 500, или 600”, напомиње он.

Истиче да постоји и велики број људи који није успео да се прегледа.

“Испада да ми имамо у Србији 8.000 људи који имају озбиљну плућну болест, и ако је то заиста тако, шта се овде дешава”, запитао је Георгиев.

Иситче да ова власт “не зна шта је одговорност”.

“Кад си на власти, ти си преузео одговорност. Они то не разумеју. Зашто? Зато што ми овде немамо нормалан демократски систем. Они власт виде као награду, као нешто што су наследили”, закључује директор Newsmax Adria телевизије.

Вучић открио какав сценарио чека Србију ако Трамп победи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА