Најновије

УСВОЈЕНЕ НОВЕ МЕРЕ У БЕОГРАДУ: Кафићи, теретане и продавнице мењају радно време!

На предлог Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести КОВИД-19, Влада Републике Србије на данашњој седници усвојила је Одлуку о одређивању посебних мера заштите становништва од ове заразне болести на територији Града Београда.

Полиција/Корона (Фото: МУП Србије)

С обзиром на то да је у Београду тренутно најнеповољнија епидемиолошка ситуација, влада је одлучила да дозволи организована јавна окупљања највише десет људи, како на отвореном, тако и у затвореном простору.

Такође, у свим јавним затвореним просторима за свако лице мора да се обезбеди минимум четири квадратна метра.

Угоститељски објекти који немају башту (трговински објекти, тржни центри, фризерски салони, тератане, кладионице) од данас су у обавези да раде најкасније до 21 час, а поново могу да буду отворени од 6 часова ујутру.

Објекти са баштом могу да раде до 23 часа уз максимално поштовање свих мера заштите.

Чланови владе усвојили су Националну стратегију за развој правосуђа за период 2020-2025. године и Акциони план за преговарачко Поглавље 23 – правосуђе и основна права у оквиру приступних преговора Републике Србије са Европском унијом, као стратешки важна документа за наставак реформи у области владавине права.

Циљ Стратегије је наставак процеса приступања Србије Европској унији кроз јачање правне државе, обезбеђивање доступности правде и правне сигурности, као и остваривање квалитетне и ефикасне заштите права и слобода грађана. Европска комисија дала је оцену и мишљење на ревидирани Акциони план за Поглавље 23 и тај акт је усаглашен са њеним препорукама.

Златибор Лончар признао да је капацитет у болницама попуњен! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА