Најновије

СВЕТ У ПАКЛУ КОРОНА ВИРУСА: Скоро пола милиона оболелих у Перуу, у Италији расте број заражених међу младима!

У Перуу је у последња 24 сата регистровано чак 7.137 нових случајева корона вируса, чиме се укупан број до сада потврђених случајева приближио цифри од пола милиона, саопштено је на сајту министарства здравства Перуа.

Коронавирус (Фото: pixabay. com)

"Број преминулих износи 20.844, а 319.171 пацијент се опоравио од ковида-19", саопштено је из министарства, пренео је ТАС С.

Председник Перуа Мартин Вискара прогласио је средином марта ванредно стање због епидемије корона вируса, које је продужавано, а накнадно је уведен и полицијски час.

Индонезија

Индонезија је данас пријавила још 1.893 случаја ЦОВИД-19, а укупан број инфицираних порастао је на 125.396, показују званични владини подаци.

Од корона вируса умрло је још 65 људи, а од почетка пандемије укупан број смртних случајева је 5.723, преноси Ројтерс.

Италија

У Италији више од 50 одсто заражених корона вирусом има између 19 и 50 година, а нова жаришта вируса на северу те земље избила су по повратку младих са летовања у Хрватској.

Према подацима италијанског Високог института за здравље, вирусом ковид-19 заражено је 12,8 одсто младих који имају до 18 година.

Након групе од око 100 младих из Венета и Ломбардије, од којих је 21 особа заражена по повратку из Хрватске, где су били на матурској екскурзији, а слични извештају стижу и из региона Тоскана и Емилија-Ромања.

Како наводе италијански медији, нова жаришта у Тоскани и Емилији-Ромањи настала су по повратку око 20 заражених младих особа са летовања у Хрватској, Албанији и Грчкој.

Здравствени званичници подсећају да вирус и даље циркулише и да је важно носити маске и бити на безбедној међусобној раздаљини.

Ситуација, међутим, није иста у свим местима, па је тако вођена полемика због забаве на плажи у месту Галиполи у региону Апулија на југу Италије са око 2.000 младих без маски, док градоначелник Понција, који је одобрио меру обавезе коришћења маске и на отвореном, жели да забрани изнајмљивање станова тинејџерима који нису пунолетни, осим ако нису са родитељима.

Италијански здравствени званичници саопштили су крајем јула да је просечна старост заражених особа око 40 година, док је у најтежем периоду епидемије у Италији у марту и априлу била око 60.

Европа наоружава Индију, да би ратовала са Кином! Али ево ко има најбоље ловце! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА