Најновије

ДИРЕКТОР КЦС УПОЗОРИО: Биће новог заражавања на јесен, а ево шта представља посебан ризик!

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је да је ова установа спремна за долазак "новог" таласа короне на јесен.

Корона вирус у Србији (Фото: vs.rs)

Ашанин је нагласио важност Инфективне клинике, као основне ковид болнице, рекавши да је она поднела највећи удар.

- У тријажној јединици је више од 21.000 пацијената прегледано, 1.500 лечено, то је огроман посао. Почетком јуна био је други талас, имали смо и 350 пацијаната и уз остале јединице, између 500 и 600. На Инфективној сада имамо испод 100 прегледа дневно, до пре две недеље било 100 посто попуњени капацитети, а сада су две трећине - рекао је он.

Ипак, он сматра да је ситуација у Београду и Србији боља мада позива на опрез.

- Кад је почео други талас, последње две недеље јуна, почетком јула и током целог јула ми смо у пријем одељењу Инфективне клинике имали око 350 пацијената, ако се узму у обзир и остали пријемно-тријажни центри у Београду, ми смо имали између 500 и 600. У овом моменту ми имамо, што се тиче Инфективне клинике КЦС, последњих дана, имамо испод 100 прегледа дневно - објаснио је Ашанин.

Ашанин каже да је тренутно заражено 47 позитивно, односно 12 лекара и 35 медицинских сестара. А 62 медицинска радника је у изолацији, од чега је 12 лекара. 

Ашанин је уверен да ће бити новог заражавања и у септембру.

- Сигурно је да ће бити новог заражаваја, а у којој мери - то ћемо да видимо. Отварају се ризичне ситуације, а то је повратак студената, отварају се школе, не знамо и како ће одлазак наших грађана на летовање да се одрази на ситуацију, поготово кад је реч о повратку оних који су боравили у земљама где је велика стопа заразности као што су Хрватска, Румунија, Северна Македонија... То су околности које могу бити ризичне - закључио је Ашанин.

Моћни арсенал наше војске изазвао панику у комшилуку! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ТВ Прва

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА