Најновије

ХАОС У ЛОНДОНУ ЗБОГ КАРАНТИНА! Народ против полиције и корона диктатуре!

На хиљаде демонстраната окупило се данас испред Трафалгар сквера у Лондону, како би изразили протест против мера карантина и мера социјалног дистанцирања, уведених како би се спречило ширење КОВИД-19.

Протести у Лондону (Фото: Јутјуб)

Лондонска полиција упозорила је демонстанте да поштују мере дистанцирања. Из полиције је још пре почетка протеста саопштено да ће припадници органа реда демонстрантима најпре објаснити да морају да поштују мере дистанцирања, али да ће морати да примене одговарајуће мере, уколико они то одбију да учине.

На почетку протеста полицијски службеници виђени су како се налазе око скупине демонстраната, међу којима многи нису носили заштитне маске, али им се нису супротстављали, пише Асошијетед прес.

Демонстрације су огранизоване у тренутку у којем се парламент припрема за ревизију закона о КОВИД-19 и у којем је влада увела нове рестрикције како би контролисала ширење вируса. Неки посланици критиковали су владу због увођења нових мера без претходног одобрења парламента.

Влада Велике Британије је раније у току ове недеље саопштила да ће баровима и ресторанима на нивоу читаве земље бити забрањено да раде после 22 сата.

Одредбе о обавезном ношењу заштитних маски су пооштрене, као и казне за непоштовање мера.

Окупљање више од шесторо људи је забрањено, изузев у случају протеста. На протестима може бити окупљен већи људи, под условом да огранизатори приложе процену ризика за организовање скупа и да поштују мере социјалног дистанцирања.

Прошле недеље сличан протест огранизован је на истом месту, а полиција тврди да је током приликом повређено неколико припадника органа реда, након што је мањи број демонстраната постао насилан.

Велика Британија се по броју оболелих од КОВИД-19 налази на првом месту у Европи, са скоро 42.000 смртних случајева забележених до сада.

Број новозаражених, хоспитализованих и преминулих пацијената увећао се у знатној мери у току последњих неколико недеља, док потврђених случајева КОВИД-19 у овом тренутку има преко 423.000.

Американци пребацују ударну авијацију на Аљаску! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА