Најновије

РЕЖИМСКИ КРИЗНИ ШТАБ ПРЕТИ НОВИМ МЕРАМА! Кон проговорио о ситуацији у Београду

Седница Кризног штаба одржана је данас у 11 сати, само дан након што су у Србији забележене најцрње бројке од почетка епидемије корона вируса.

Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

Једна од главних тема је била радно време кафића и клубова. Након седнице доктор Предраг Кон је објаснио у каквој се Србија ситуацији налази.

-  На седници је размотрено оно што је неопходно, а то је да се дефинише изолација, карантин, превоз, које су мере личних разних ограничења које морамо поштовати, а дефинисане су и надлежности и инспекције! То је суштина измена, које су доста лакше, омогућују свима да раде свој посао - изјавио је Кон и додао да Срби никако нису свесни у каквој се ситуацији налазимо.

Када је реч о поштовању мера и делегирању надлежности на комуналне инспекторе, доктор Кон каже да је то одавно требало урадити.

- Сада бисмо се већ навикли на то, а не бисмо сада решавали. Очекујем да ће то поправити могућност контроле. Ми очигледно не разумемо ситуацију, а изгледа да ће нас освестити повећан број смртних случајева, а број расте. Ми у Београду, нажалост, не само да смо у ванредној ситуацији него смо близу катастрофалне. С обзиром да ће ово да траје још, а једино може само прекидом контаката да се разреши - каже Кон.

Епидемиолог каже и да је његов став да ванредна имунизиација треба да буде потпуно добровољна, а да једино они који раде с пацијентима морају бити обавезно вакцинисани.

- Биће приче само о приоритетима, али то ћемо оставити Националном комитету, који ће морати да изађе с таквим препорукама. С друге стране имамо и Републичку комисију за заразне болести, као и Министарство здравља и Институт Батут који јасно треба да дају план вакцинације, који подразумева низ техничких детаља који су веома значајни - казао је доктор Кон.

Иначе, Вучић је у обраћању јавности истакао да је Кризни штаб и до сада радио фантастично и да верује у њихово знање и стручност.

„Био сам за полицијски час, а то затварање од 6 до 6, то су полурешења, која више штете економији, а користи неће донети, али, саслушаћемо њих“, рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли ће Кризни штаб данас предложити неке нове мере.

Да ће бити нових мера, јуче је наговестио и градоначелник Београда Зоран Радојичић, који је рекао да је време за појачавање контрола и за појачавање мера.

"Мислим да је сад тренутак да уведемо нове мере, да их орочимо на одређени период, пратимо резултате и да се томе прилагођавамо", рекао је Радојичић.

Ево коме је Вучић јавно послао претећу поруку „маљем у главу“ и зашто! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА