Најновије

НОВИ ПОДАЦИ ПРОФЕСОРА КОЧОВИЋА УЛИВАЈУ НАДУ: Коначно смо изашли из црне зоне, а ево када предвиђа крај трећег таласа! (ФОТО)

Са црног врха корона табеле, када је реч о броју заражених на 100.000 становника, наша земља се коначно спустила за један степеник, али то никако не смемо да схватимо као позив за опуштање.

Петар Кочовић. (Фото: Јутјуб)

Према последњим подацима Европског центра за превенцију и контролу болести (ЕЦДЦ) Србија се налази у тамно сивој зони, у групи са 500-1.000 заражених за 14 дана. Тачније, према овим подацима наша земља има просек од 887 новозаражених за протекле две недеље.

Posted by Petar Kocovic on Saturday, December 26, 2020

То је на свом Фејсбук профилу објавио и проф. Петар Кочовић, стручњак за информационе технологије, који заједно са својим тимом, месецима уназад даје прогнозе о кретању епидемије на основу прорачуна базираног на Гаусовој кривој.

И ако последњих дана бележимо пад број новооболелих, још увек смо далеко од безбедне зоне. Спуст са "црног врха" табеле је почео, али до "зелене оазе" и категорије до 15 новооболелих за 14 дана смо и даље јако далеко.

Трећи талас корона вируса почео је 14. септембра и процене су да ће трајати доста дуже у односу на претходна два. 

SRBIJA - 26.12.2020 - Covid-19 - III talas (TEA)

Posted by Petar Kocovic on Saturday, December 26, 2020

Професор Кочовић је сада, на основу прорачуна дошао до процене да нас крај трећег удара корона вируса очекује 18. фебруара наредне године. Да би се то и остварило најпре морамо да поштујемо све епидемиолошке мере.

Posted by Petar Kocovic on Saturday, December 26, 2020

Да је сада преломни тренутак потврдио је данас и епидемиолог др Предраг Кон, те нагласио да "не можемо да забрљамо". 

- Мислим да је за Србију преломни тренутак, без претеривања, долазак вакцине. И оно најбитније сада не смемо да забрљамо. Сада имамо оружје у нашим рукама. И даље треба да се контролисано понашамо. Јасно се види да се вирус помало спушта, али болнице су и даље пуне. Треба с почетком године да пазимо да не забрљамо. Ако забрљамо, створићемо услове за преношење и дати му нови замах већ за средину јануара - рекао је.

Подсетимо, у Србији је у последња 24 сата на корона вирус тестирано 13.201 грађана, од којих је 3.200 позитивно на вирус. Нажалост, преминуло је 52 оболелих, док се на респираторима у болницама широм Србије налази се 295 пацијената.

Језиво упозорење из Ирана, у кампу смрти се рађа ИД 2! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА