Најновије

КОН: Моја оставка је увек спремна!

"Има неких који кажу да им више нисам колега. Они мени јесу колеге. Нисам ја ничији, то да се запамти, ја сам овде да браним ову земљу од вируса. Одавде идем истог момента уколико неко мисли да не задовљавам у тој борби, бланко оставка је увек спремна" поручио је члан Кризног штаба Предраг Кон коментаришући реакције јавности на његову изјаву дату нашем порталу када је на питање о разлозима умирања лекара оболелих од ковида одговорио да су се лекари заражавали и на паузама за кафу.

Предраг Кон. (Фото: Јутјуб)

Кон је о овоме говорио на крају конференције за новинаре Кризног штаба и одговарајући на питање које му је поставио водитељ конфренције, а не неко од новинара који су присуствовали том догађају.

Он је рекао да је у питању “један озбиљан интервју са којим сам био јако задовољан”.

“Али када видите наслов који не одговара имате потребу да објасните шта се дешава. Ево и сада се уземиравам када мислим о томе, то дубоко погађа сваког од нас. Доживљавам да је тај наслов са намером направљен да би у довео прво мене лично, а и остали део Кризног штаба у сукоб са колегама. Ја бих све дао за те колеге, руку било шта, све.  Ако мисли неко да једини он има право на емоције, онда живи у тешкој заблуди” рекао је Кон коментаришући реакције на његову изјаву нашем порталу.

Он наводи да је прво што је рекао у поменутом интервју да је ће се озбиљно приступити чињеници да је толико лекара умрло, као и да је све остало касније била прича о томе где је дошло до заражавања.

“На друштвеним мрежама се понавља да је речено нешто што није речено. Ако неко мисли да су те кратке паузе за храну, евенутуално за кафу нешто што је измишљено, онда живи у заблуди. То је чињеница, имам овде извештаје. Нормално да не говоримо о црвеној зони и ковид болницама, већ сам говорио о уопште местима заржавања. Али када неко то исече и потпуно одбаци, он не жели истину. Он истину сече у делу који мисли да је само његов, то је далеко о његовог права и професионалног приступа” навео је Кон.

Он је оценио да је трауматично што нам умиру лекари, али да навео да је “потпуно “бесмислена прича да се то дешава само из једног разлога”.

Навео је да има извештај из јула месеца о једној институцији када је 86 лекара заражено и запитао зашто се не говори о тим стварима отворено.

“Од тих 86 случајева сви су испитани. Имамо овде озбиљне извештаје о зараженим лекарима по месецима и то је све озбиљно испитано. Како је могуће да неко мисли да епидемиологија то не прати? Како постоје људи који мисле да ми не желимо да сазнамо шта се десило са људима који су пожртовани?” питао је Кон.

Кон је додао да је говорио  о местима где су респиратори као местима где има много вируса и да је инсистирао да се то испита.

“Има неких који кажу да им више нисам колега. Они мени јесу моје колеге. Они су ти који крше директно заклетву. Говоре ми да не долазим на дијалог. Неко ме ставља на оптуженичку клупу, прете ми из мрака. Треба да изађем на неки дијалог са онима који ме називају подрепашем. Нисам ја ничији, то да се запамти, ја сам овде да браним ову земљу од вируса. Ништа друго ме не инстесује. Чекам да одем у пензију. Одавде идем истог момента уколико неко мисли да не задовљавам у тој борби, бланко оставка је увек спремна” поручио је члан Кризног штаба Предраг Кон у врло емотивном тону лупивши у једном тренутку на самом крају излагања руком о сто за којим је седео.

Докази Трампових веза са Русијом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА