Најновије

ДИКТАТУРА И КОНТРОЛА! И Кина уводи дигитални ковид пасош?

Кина је увела дигитални сертификат о вакцинацији протв КОВИД-19 за своје грађане који планирају прекогранична путовања, придружујући се тако другим земљама које издају сличне документе у покушају да поново отворе своје економије, преноси Ројтерс.

Цариници питају и бележе податке о улазним путницима на међународном аеродрому Kапитал у Пекингу, 18. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Chen Zhonghao

Одељење за конзуларне послове при Министарству спољних послова Кине објавило на својој веб страници да ће се у овом сертификату наћи детаљи информација о носиоцу вакцинације против КОВИД-19 и његов резултат теста на коронавирус.

Министар иностраних послова Ванг Ји рекао је у недељу да је циљ сертификата постизање међусобне провере података који ће допринети безбедној интеракцији људи, а није још познато са којим земљама је Кина разговарала о могућем признавању њеног КОВИД-19 сертификата, преноси Ројтерс.

Кина није још најавила било какво ублажавање мере карантина за људе који долазе у земљу и који су вакцинисани против КОВИД-19, а Кинеска национална здравствена комисија је саопштила у фебруару да постојећи карантински захтеви треба да остану на снази за људе који стижу у Кину, јер и вакцинисани људи и даље могу бити заражени вирусом.

Како се вакцинација глобално шири, више земаља и укључујући Бахреин, веч су увели сертификате за идентификовање вакцинисаних људи, а Европска унија је пристала да развија пасоше за вакцине под притиском јужних чланица које зависе од туризма, наводи агенција.

Кина и Русија развијају ласерско оружје! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА