Најновије

"ЗАРАЗИЛА САМ СЕ ИЗМЕЂУ ДВЕ ДОЗЕ" Докторка Глигић се ревакцинисала, а онда јој је постало лоше...

Ана Глигић, чувена вирусолошкиња, победила је вирус корона након готово две недеље проведене у болници Драгиша Мишовић на кисеоничкој потпори.

Ана Глигић. (Фото: Јутјуб)

Госпођа Глигић, вакцинисана је и ревакцинисана, а о чему смо детаљно писали у нашим претходним текстовима.

Како нам је тада научница објаснила она је изабрала вакцину која долази из Кине, а све то зато што руску, за коју је првобитно аплицирала, није могла да прими јер утицај "Спутњик-а Ве" није био довољно испитан за употребу код старијих особа.

Крајем фебруара, тачније 25. Глигић је ревакцинисана.

- Ја сам примила кинсеку вакцину. Разлог томе је што руска, коју сам првобитно хтела, није била испитана за употребу код људи старијих од 60 година. После три дана моје вакцинације дошла је руска вакцина са потврдом да су извршени тестови над старијим делом друштва, као и да је вакцина безбедна у том случају - објашњавала нам је тада Ана Глигић.

Међутим само два дана након примљене друге дозе Глигићевој је постало лоше.

- Имала сам корона вирус - почиње помало разочарано разговор вирусолошкиња.

Како каже саговорница ПЦР тестови урађени на два различита места су показали позитиван резултат.

- Добила сам вирус између две вакцине. Вероватно сам ухватила вирус када сам пролазила поред 12. београдске гимназије, где сам ишла кроз гужву ђака. Ја мислим да је на тај начин дошло до инфекције, међутим не гарантујем - наводи Глигић.

"Преиспитујем сваку ствар"

Након што се и поред две дозе вакцине вирусом заразила, Глигићева је одлучила да истражи појединости тог феномена.

- Преиспитујем шта се могло десити, будући да ја имам и неке своје основне бољке о чему непрестано причам. Ја имам пратеће хроничне болести које су исто могле утицати, али ћемо о том - потом.

- Ја сам вакцинисана, након 14 дана ревакцинисана. Други дан после ревакцинације мени је постало јако лоше.

Чујно уморна, у односу на претходне разговоре, вирусолошкиња је навела да ће све поједниости њеног заражавања ставити на папир, проучити их, а онда о томе обавестити јавност.

Борба за оздрављење

Одмах након што је вирусолошкињи позлило она је смештена у болницу Драгиша Мишовић у којој је провела готово две недеље.

- Била сам дуго на кисеонику, лоше сам се осећала, али оно што морам да вам нагласим је да се тим лекарима и сестрама клањам до црне земље. Лекари су према свима били једнаки, сестре су трчале око пацијената као пчелице. Плаче ми се када се сетим како су зујале око сваког болесника - прича видно узбуђена  саговоница и додаје да такав темпо рада треба издржати, као и да наше медицинско и немедицинско особље јесу хероји данашњице.

„Нисам могла да потрефим кашиком уста, да нешто поједем, морали су да ме хране. Пре три дана сам изашла из болнице. Ходам лагано по кући, ту су деца да помогну. Ноге су још мало нестабилне, али идем. Шетам око стола, а то је било незамисливо пре осам дана. Тешко је било, али идемо даље“, поручила је Ана Глигић за поједине медије претходно. 

Како даље објашњава њој је из дана у дана, по изласку из установе, све боље, а чувају је и њени укућани и у свему јој помажу. 

- Главно је да сам ја сада изашла као победница у овој болести. Стала сам на ноге, то је најважније, деца су поред мене - истиче научница.

О таласу новооболелих после вакцинације изенла је следећи став.

- То мора да се изанализира, то је посао за имунолога. Ревакцина може да пробуди неке ствари на које људи морају бити упозорени, па одговор можда лежи у томе да се направи већа дистанца између вакцине и ревакцине. 

За крај додаје да осим ње, нико у њеној проодици није имао вирус корона осим ње.

- Не, сви су вакцинисани и нико није имао ковид - закључује Ана Глигић.

Албански премијер увредљиво реаговао на објаву Вучића! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА