Најновије

ЈУТКА ПОНОВО ИЗА РЕШЕТАКА: Похапшени функционери у Брусу

У Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву у току су саслушања ухапшених на челу са бившим председником општине Брус Милутином Јеличићем Јутком (59).

Милутин Јеличић Јутка (Фото: Јутјуб)

Од укупно осам осумњичених, троје ухапшених је већ саслушано и они су пуштени да се бране са слободе, речено је за Танјуг у том тужилаштву.

Јеличић још није саслушан.

У информацији тужилаштва поводом питања Танјуга наводи се да је Ј.М. (Милутину Јеличићу) одређено задржавање до 48 сати због основа сумње да је извршио продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Задржан је и М.А, А.С. док је тужилаштво већ саслушало Г.Р, М.И. и Д.К, који су након саслушања пуштени да се бране слободе.

Тужилаштво наводи да С.М. из Смедерева, која се сумњичи да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе, није ухапшена, јер не постоје сазнања где се она налази.

С.И, осумњичена за кривично дело злоупотреба службеног положаја такође није ухапшена, јер се налази ван територије Републике Србије, прецизира тужилаштво.

Раније је МУП саопштио да се Јеличић терети да је као председник Општине Брус, током 2017. и 2018. године, супротно закону издавао закључке на основу којих су физичка лица могла да поставе привремене објекте и прикључе их у Национални парк "Копаоник" на постојећу инфраструктурну мрежу, чиме је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја.

М. А се као бивше одговорно лице у Општини Брус, сумњичи да је помогао Јеличићу у доношењу наведених закључака тако што је посредовао код комуналних инспектора - Г. Р. и 47-годишње жене, да не изврше инспецијски надзор над привременим објектима који су постављани на територији Националног парка "Копаоник".

Сумња се да су овим радњама Г. Р. и 47-годишња жена извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја, док се М. А. терети за кривично дело трговина утицајем.

Такође, Јеличић и А. С, бивше одговорно лице Општине Брус су, како се сумња, у корист 44-годишње инвеститорке проследили пријаву за легализацију објекта на Панчићевом врху надлежном министарству са неистинитим садржајем.

У тој пријави је наведено да је пријаву за легализацију објекта 44-годишња жена послала општини Брус 2014. године, а пријава је поднета током 2018. године.

На овај начин Јеличић и А. С. су како се сумња извршили кривично дело злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву.

М. И, запослена у Општини Брус, ухапшена је због постојања основа сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе, јер је како се сумња, у службене исправе унела податке неистините садржине.

Јеличић се, такође терети и да је извршио и кривично дело трговина утицајем тако што је својој секретарици Д. К. рекао да у записник седнице Општинског већа накнадно унесе неистините податке након што је током инспекцијског надзора утврђено да је инвеститор прекорачио површину објекта.

Д. К. је ухапшена због постојања основа сумње да је извршила кривично дело фалсификовање службене исправе.

Против 47-годишње жене биће поднета кривична пријава због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја, док ће против 44-годишње жене кривична пријава бити поднета за кривично дело фалсификовање исправе.

Како је Палма запретио Вучићу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА