Најновије

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ КОНТИЋА: Покушај убиства!

Више јавно тужилаштво у Новом Саду подигло је оптужницу против Ивана Контића (30), којом га терети за покушај убиства М. М, 24. августа у Новом Саду.

Контић ломи руке младићу (фото: видео принтскрин)

Оптужница је поднета Вишем суду у Новом Саду 5. маја и тренутно је у фази потврђивања, рекла је портпаролка суда Јелена Остојин.
 
Контићу је Виши суд продужио притвор до 4. јуна. У Вишем јавном тужилаштву кажу да се он оптужницом терети за покушај убиства.
 
Оптужницом су обухваћени и О.Л. који се терети за учествовање у тучи и Л.В. који је осумњичен за помоћ починиоцу после извршеног кривичног дела.
 
Контић је у децембру изручен Србији из Црне Горе, пошто је по потерници Србије ухапшен 11. октобра у Подгорици месец дана од покретања поступка против њега, 12. септембра. На саслушању пред судијом за претходни поступак, тврдио је да из Србије није бежао, већ да је у Црну Гору отишао пре покретања било каквог поступка против њега.
 
Износећи одбрану пред Вишим јавним тужиоцем он је у децембру негирао да је покушао да убије М.М, кога је том приликом пребио. Рекао је да је до сукоба дошло јер му је М.М. претходно упутио претње и није му дозволио да уђе у кладионицу.
 
Контић као некадашњи репрезентативац Црне Горе у џудоу зна како се наносе тешке повреде, опасне по живот, и управо њих није задао током физичког обрачуна, теза је његове одбране. Његова одбрана такође тврди да у јавности није објављен цео снимак обрачуна већ само један његов део, након чега је и покренут овај поступак против Контића.
 
За цео случај сазнало се половином септембра, када је у јавност доспео снимак начињен 24. августа, на којем се види како Контић, испред МаxБета на Булевару ослобођења, пребија М.М, а потом му онесвешћеном ломи обе руке. Мада су полиција и тужилаштво знали за инцидент неколико дана, из до сада необјашњених разлога који су довели до непостојања координације у раду ових служби, Контић се слободно кретао и отишао у Црну Гору. Чак је 8. септембра био у новосадском тужилаштву због опортунитета за друго кривично дело.
 
Контић је пореклом из Никшића, а у Србији је дипломирао на Правном факултету и у адвокатској канцеларији је радио као приправник.

Монтенегро зове тебе, зове мене: туристима бесплатно лечење од ковида, џабе и ПЦР тест, опширније ОВДЕ.

Извор: 021.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА