Најновије

Не пропустите већ од данас: Бесплатна дигитална манифестација Теленора и Букмејт-а за љубитеље књиге

Током Дана дигиталне књиге биће организован конкурс у креативном писању, где победника очекује вредна награда – објављивање књиге

Фото:Теленор

Након великог успеха првог дигиталног “сајма књига” на Балкану прошле јесени, чије онлајн “просторије” је посетило близу 50 хиљада љубитеља књиге, Теленор и Bookmate овог пролећа организују Дане дигиталне књиге 2.0 који ће трајати од 14. до 23. маја. Свакодневно ће се, на посебно креираној страници на Теленоровом сајту, објављивати ексклузивни садржаји из области књижевности и издаваштва, где ће љубитељи писане речи имати прилику да погледају више од 30 интервјуа са писцима, преводиоцима, уредницима и другим именима из света регионалног издаваштва, посебно насталих за ову прилику, као што су Дејан Стојиљковић, Кери Чин и Весна Дедић, између осталих. 

Нови сегмент ове манифестације је и конкурс у креативном писању Твоја реч, којим Bookmate и Теленор желе да мотивишу све оне који још увек немају објављено дело. Конкурс почиње у току манифестације Дани дигиталне књиге 2.0 и траје пет месеци, након чега ће 20 најбољих бити објављено у електронском формату, а победника конкурса очекује и штампање његовог првог ауторског дела.

„Више од 6000 електронских и аудио књига на балканским језицима, које  Bookmate нуди својим корисницима, само су део онога што ова онлајн манифестација представља. Ове године је фокус не само на писцима, већ и на целом тиму људи који се “иза завесе” брине о томе да књига дође у руке читалаца, било на екрану, папиру или путем слушалица. Србија, а сада и Црна Гора, коначно имају праву дигиталну манифестацију за љубитеље писане речи, а Bookmate и Теленор обећавају да ће овог пролећа бити још богатија садржајима”, каже Марин Милосављевић, Business Development Manager компаније Bookmate за Балкан.

Од почетка епидемије корона вируса, Букмејт, као безбедна алтернатива одласку у књижаре и библиотеке, бележи раст од скоро 60 одсто на глобалном нивоу и сада броји скоро 14 милиона корисника у 24 земље. У каталогу од скоро два милиона наслова на 16 језика, укључујући и српски, свако ће пронаћи нешто за себе. У Србији су најпопуларнији љубавни романи, класици и трилери, а аудио-књиге полако постају и део свакодневнице домаћих читалаца. Најслушанија аудио-књига је, без поговора, Ана Карењина, коју за домаћу публику чита фантастични Иван Босиљчић. 

„Ми смо се прошле године прикључили овом тренду и нашим корисницима понудили аудио-књиге у оквиру Букмејт сервиса, што је наишло на веома добар пријем.  Електронске књиге су се показале као сјајно решење, посебно у времену короне, када нам је кретање ограничено, али су и део наше бриге о животној средини, нешто о чему у Теленору веома водимо рачуна”, каже Бранка Вранковић, Digital Services Consumer Expert. 

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА