Најновије

"Лихвар" данас премијерно на Фесту, у биоскопима од 20. маја

Филм “Лихвар” младог редитеља Немање Ћеранића имаће београдску премијеру у оквиру овогодишњег Феста, данас, 14. маја у 16.30 у Комбанк дворани. У оквиру истог фестивала публика ће моћи да га види дан касније у 19.30 у Новом Саду. У уторак, 18. маја филм ће имати свечану премијеру у родном граду редитеља Немање и продуцента Аљоше Ћеранића, где је уз подршку Општине Инђија и снимљен. Нишка публика моћи ће да га види 19. маја, док је премијера у Крагујевцу заказана за 20. мај, када филм и званично почиње са приказивањем у биоскопима широм Србије и региона.

Фото: Промо

Редитељ Немања Ћеранић и продуцент  Аљоша Ћеранић снимили су филм у Инђији,  у граду у којем су рођени и одрасли. “Желео сам да снимим причу која се дешава у мом граду. Такође, продукционо смо имали бенефите да цео филм радимо у Инђији, јер нам је цела инфраструктура града била на располагању, а без тога не бисмо ни успели да снимимо филм у тако кратком року. Главног јунака Мундира тумачи натуршчик. Душан Петковић и ја не сарађујемо први пут на филму, он је играо у мојим кратким филмовима и у незавршеном филму “Воља синовљева”. Упознали смо се пре 15-ак година, Душан је био мој кондициони тренер у кошаркашком клубу. Његова појава, фотогенија и хабитус је допринео да филм има још већу аутентичност. Филм  је снимљен за 14 дана, а пронађена су нека занимљива решења која могу на вешт начин да се реализују, што естетски, што драматуршки”, каже редитељ.

Ова крими драма  упознаје нас са локалним зеленашем,  бившим боксером који се увек држи свог кодекса, нико му никада не остаје дужан и никоме није дужан. Пратимо један дан у животу зеленаша у малом граду у Србији, коме се живот окреће наглавачке због глупости у тренутку када је био на корак до остварења сна.

У главним улогама појављују се: Душан Петковић, Страхиња Блажић, Јово Максић, Златан Видовић, Бранко Видаковић, Милица Грујичић, Милош Милаковић, Младен Андрејевић, Иван Ђорђевић, Александар Ђурица, Татјана Ванчеловски…

Сценарио потписује Страхиња Маџаревић фотографију Душан Грубин, а музику Далибор Врзић.  

Дистрибутер филма је кућа Арт Виста која је са задовољством подржала овај пројекат јер је препознала велики потенцијал младе ауторске екипе и уметничку вредност овог остварења.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА