Најновије

АДВОКАТ ЛУКИЋ УПОЗОРАВА: Караџићева безбедност доведена у питање, Младићу би могло да се догоди исто

Бранилац српских оптуженика пред Хашким судом адвокат Бранко Лукић изјавио је Срни да је безбедност бившег председника Републике Српске Радована Караџића извесно доведена у питање његовим упућивањем у затвор у Енглеску, те оценио да би се и његов брањеник генерал Ратко Младић могао наћи у сличној ситуацији у будућности.

Караџић и Младић (Фото: Јутјуб)

Лукић је нагласио да држава Србија мора да нађе начин да заштити и спаси Србе који служе по затворима у свету, и да тај захтев треба да иде према Савету безбједности УН, који је и основао овај трибунал.

- Ми морамо да нађемо начин да бранимо наше људе, који су још у надлежности Хашког трибунала од самовоље председника тог суда Ађијуса. Очито је да он ради све у корист наше штете - рекао је Лукић.

Он је оценио да је упућивање Караџића на служење доживотног затвора у Енглеску још једна пакост председника Хашког трибунала (сада Механизма) Кармела Ађијуса.

Он је подсетио да Ађијус не пушта људе на привремену слободу, тражи додатне услове.

- Ево, последња је та пакост да је послао Караџића у Енглеску, знајући какви су услови тамо. Нема никакве неизвесности да неће бити нападнут у затвору у Енглеској, знајући структуру тамошњих затвореника - навео је Лукић.

Он је оценио да је прича некадашњег генералног секретара УН Бутроса Галија из 1993. године да осуђеници не могу да служе казну на простору бивше Југославије превазиђена и да су се времена променила.

Да ли ми нешто дугујемо Немачкој, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА