Најновије

"Ако су размотрени докази, Младић ће бити ослобођен"

Бранилац Ратка Младића, адвокат Бранко Лукић, очекује да ће жалбено веће Механизма за кривичне судове у Хагу, уколико је анализирало доказе одбране, сутра или ослободити његовог брањеника или наложити понављање суђења.

Младић (Фото: ICTY)

„Очекујем ослобађајућу пресуду или у најмању руку наредбу за понављање суђења, уколико је другостепени суд одлучио да погледа наше доказе. Ако је то урадио, ја немам дилему да ће одлука да буде промењена“, рекао је Тањугу бранилац Ратка Младић који је првостепеном пресудом осуђен на доживотни затвор.

Међутим, како додаје адвокат, уколико опет буде политика на сцени – „онда неће ни бити донета пресуда, него политички проглас“.

Лукић да је указао да првостепена пресуда Хашког трибунала, полази од пресуђених чињеница из ранијих пресуда против босанских Срба, у чијем доношењу су учествовале и судије из Младићевог првостепеног већа.

„Првостепена пресуда је велика диверзија првостепеног већа. Они (судије) су на тај начин избегли да анализирају доказе које смо ми поднели. Одлучили су да доказе одбране уопште не гледају, да не би морали да признају погрешке у ранијим пресудама“.

Лукић неће присуствовати изрицању другостепене пресуде у Хагу.

Првостепеном пресудом Хашког трибунала, чији је рад наследио Механизам, Младић је у новембру 2017. године осуђен на доживотни затвор, након чега су и одбрана и тужилаштво изјавили жалбе на ту одлку.

Жалбено веће може првостепену пресуду да потврди у целости, да је преиначи у појединим деловима или у погледу казне, или да је укине у целости и наложи понављање суђења.

Чеда признао да је поново звао Вучића да га спашава после дивљања у Београду. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА