Најновије

ОД БАЈДЕНА ТРАЖЕ ДА УРАДИ ХИТАН ПСИХОЛОШКИ ТЕСТ! Конгресмени желе да знају да ли је способан да води Америку!

Конгресмен Рони Џексон из Тексаса, бивши лекар Беле куће који је некадашњем председнику Доналду Трампу издао уверење о менталном здрављу, тражи да Џо Бајден буде подвргнут психолошком тесту који би омогући да се одреди да ли је у стању да врши функцију председника САД.

Џо Бајден. (Фото: Јутјуб)

- Американци би требало да имају потпуно поверење у свог председника - написали су у писму Бајдену Џексон и још 13 конгресмена. - Заслужују да знају да ли он или она може да обавља дужности шефа државе и главнокомандујућег војске. Заслужују потпуну транспарентност о менталним способностима свог највишег изабраног званичника.

Група конгресмена тражи од Бајдена да "хитно" приступи когнитивном тесту и да објави резултате, "тако да Американци знају потпуно ментално и интелектуално здравље свог председника", и траже да Бајден на овај начин постави пример председницима који ће уследити.

У писму се наглашава да је Доналд Трамп, пошто су демократски конгресмени и медији то од њега тражили, 2018. године урадио Монтреалску когнитивну процену (МОЦА тест). Џексон је објавио да је Трамп тада имао савршен скор на тесту, а он је био на удару медија пошто је објавио изузетно добру процену менталног здравља тадашњег председника.

Медији су такође исмевали Трампа због наводне лакоће његовог когнитивног теста.

Пошто је Бајден направио серију гафова у последњих годину дана кампање за председничке изборе, Трамп је тражио од њега да уради тест, како би доказао да је ментално способан да води државу. Демократски кандидат је тада одбацио овај позив и ругао се новинару који је ово тражио у августу.

МОЦА тест је направљен тако да показује ране знаке менталних проблема. Џексон и други републикански конгресмени тврде у свом писму да је оваква процена "неопходна" за Бајдена, имајући у виду његову историју крварења у мозгу.

- Нека понашања која су сигнал да би неко требало да се тестира су понављање речи, губљење ствари, заборављање недавних догађаја и заборављање разговора - пише у писму.

Они су у писму навели неколико инцидената, као онај из марта, кад је Бајден по свој прилици заборавио име државног секретара за одбрану Лојда Остина, затим његове грешке у изговарању имена, функција и доба дана током посете Хјустону у фебруару, и изјаву из маја, кад је погрешно идентификовао авион којим је летео у време Обамине администрације. У марту је, тврде они, заборавио и део из Декларације независности.

Америка повлачи антиракетне системе Патриот са Блиског истока и приближава их Русији и Кини! Више о томе ОВДЕ.

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА