Најновије

ОВАЈ СНИМАК МЕ УПЛАШИО! Вучић контролише још кланова! А ако је тачно да је др Лончар завршавао ликвидације за Земунце, онда… (ВИДЕО)

Како је полиција дозволила упад навијача са јужне трибине, који су тукли навијаче на западној трибини, због чега и по чијем налогу, то је тема. Ја сам то схватио као поруку, као претњу, где ће једну групу, која нам је најбруталније представље-на, заменити нека нова група. Коме то није јасно, тај се прави луд, изјавио је Милан Веруовић, некадашњи телохранитељ премијера Зорана Ђинђића, а сада заменик председника покрета Црно на бело.

Милан Веруовић (фото: Јутјуб)

Он је казао да није спорно било да ће након притварања Беливука „неки нови људи заузети те трибине“.

- То је било јасно и оног дана када је Звезда славила своју шампионску титулу у клубу у којем су обезбеђење Партизанови навијачи, где је настала туча у Бетон хали. Полиција ни ту није адекватно реаговала, није извршила процену безбедности, није претпоставила да из прославе Звездиних навијача може да уследи ово. То је пораз службе – оценио је Веруовић.

По његовим речима, ми се налазимо у ситуацији минут до дванаест.

- Ако ово не решимо и ако ово не буде питање на које морају да се дају одговори, ја не знам да ли ћемо уопште преживети ово – казао је.

Он је рекао да су оба клана, земунски и Беливуков, подједнако брутални, и да не треба мерити који је гори и болеснији.

- Без помоћи државе, ниједан није могао да настане – категоричан је Веруовић.

На питање зашто се није реаговало 2017. када је Саша Радуловић, председник покрета Доста је било, Беливуков клан повезао са Вучићем, већ се пустило да четири године секу главе и удове, односно, да ли је то доказ да су заиста били у вези са властима, одговорио је потврдно, рекавши да су „они стуб ове власти“.

- Вучићева власт се развила на том стубу. Ми се сећамо да је Вучић већ тада изјављивао да је ситуација тешка и да држава није у ситуацији да се супротстави навијачким групама. Шта је то ако није то аболирање тих људи и припрема те његове преторијанске гарде која је радила ово што је радила до данас. Шта је Беливукова група радила у Пазару кад су обезбеђивали председника, шта су радили у Лучанима, када су ушли у директан сукоб са Бошком Обрадовићем. Они су полуга власти, власт се ослонила на мафију – истакао је он.

Он је рекао да је и министар Златибор Лончар „последица свега овога, исто као Чеда Јовановић, само што је овај први министар, а други је прилепак власти“.

- Не можете да имате исказ заштићеног сведока, где је Златибор Лончар именован заједно са др Ресимићем, који се води као нестао, а пет сведока их је тамо именовало, описало на који начин су сарађивали, како су се дружили, шта су радили једни за друге, који су задаци били. То је остало записано у мојој књизи. И тај Лончар је остао нетакнут. Како је он данас министар? И онда се питате то немају људи поверења у вакцине? Па с пуним правом немају! Ако је Лончар радио то што је Багзи говорио, онда Лончар не може да буде министар, мора да буде у притвору. Мора да буде осуђен за то. А ако је Багзи лагао, када је говорио о Лончару да је у Ургентном центру завршавао ликвидације које нису успеле на улици, онда му треба одузети статус, и вратити случај на почетак – рекао је Веруовић.

Он је говорио и о понашању председника када је изазивао на тучу петорицу лидера Народне странке, па су му се четворица од њих појавила на пријавници председништва. Ту је објаснио пропусте обезбеђења, а за председника рекао да је показао бахатост и неваспитаност.

Веруовић је казао да се уплашио када је видео један снимак, а не ради се о сликама и снимцима хорора које је власт објавила о злочинима клана Беливука, већ о снимку који указује на везу власти  и Беливуковог клана. О чему се ради, можете погледати у емисији.

Како у делу Београда не важе закони Србије, зашто плаћамо преносе Премијер лиге 4 пута скупље од Немачке, Аустрије и Швајцарске заједно и друге застрашујуће ствари објаснио је Родољуб Шабић, а опширније читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА