Најновије

ПАКАО! Кина се против делта соја бори мерама какве свет није видео

Делта сој доспео је у Кину 10. јула преко руског путничког авиона који се слетео у Нанђинг. Вирус се проширио на 16 провинција. Вухан, највеће жариште у 2020. години, тестира свих 12 милиона својих становника. Мере које сада примењује Кина неупоредиве су са било чиме што може да се види у остатку планете.

Корона вирус у Кини. (Фото: pixabay. com)

Вухан, главни град провинције Хубеи у централној Кини, опет је у светским вестима. Град планира да тестира свих 12 милиона становника након што је потврђена појава делта соја. Локалне власти су озбиљно схватиле појаву нових случајева, јер од прошлог маја Вухан није имао ниједан случај инфекције корона вирусом.

Ли Ћианг, званичник Вухана изјавио је да ће почети масовно тестирање „да би се осигурала безбедност свих у граду и да би се сазнало колико има заражених“.

Речено-урађено. Након обавештења надређних, 3. августа се се становници преко ноћи мобилисали. Секретар Ћин Хонгмеи је утврдио план акције прецизне поделе посла и обезбедио да свако савесно врши своју дужност. Покрајинско тужилаштво је чак послало више од 70 чланова Комунистичке партије да пруже помоћ око тестирања. У циљу ефикасне контроле и смањења ризика од обољења новим делта сојем, Вухан је затворио делове града и отказао све манифестације.

Становницима су управници зграда послали обавештење о распореду тестирања. Тестирање је почело у складу са здравственим мерама.

Тог дана врућина је тог дана била неподношљива, извештава Пеопле.цн, међутим становници су сарађивали и међу људима је постојало разумевање, што је допринело да процес тестирања буде ефикаснији.

Волонтери су на простор на коме се вршило тестирање донели сунцобране, шаторе, столице и нудили су људима освежавајућа пића. Особе са инвалидитетом, старија лица и труднице тестирани су засебно у „зеленој траци“.

Да би осигурали да никога не прескоче, радници предвођени секретаром Ћином тестирали су становнике дуже од 10 сати, након чега је 4169 лица било тестирано.

Партијске организације на свим нивоима придржаваће се првобитне мисије, преноси Пеопле.цн, а то је превенција и контрола епидемије.

Чланови партије биће на линији опасности заједно са здравственим радницима и обављаће своју дужност према заједници помагањем око тестирања становника Вухана и откривањем нових случајева. Задатак свих запослених је заштита мира у том подручју.

Како извештава Си-Ен-Ен, мере које Кина уводи да „по сваку цену“ заштити своје становништво (карантини, масовна тестирања, затворене границе), могу изгледати драстичне, али су у великој мери ефикасне. Изузев неколико изолованих случајева инфекције у претходних годину дана, живот у великим градовима вратио се у „нормалу“.

Брзим реаговањем и дисциплином од 20. јула, када је откривен први случај у Нанђингу, у Кини је регистровано само 414 нових случајева.

Вашингтон шаље огромну количину оружја на Тајван! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА