Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) НОВИ ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ИЗ РИТОПЕКА: Слике убијеног Љепоје леде крв у жилама

Милан Љепоја (44), члан групе "Пинк Пантер", убијен је у кући у Ритопеку, јер је клан Вељка Беливука сумњао да је организовао атентат на вођу кавачког клана Радоја Звицера у Кијеву.

После бруталног злочина Марко Миљковић звани Месар је поручио: "Сад смо га убили, пропишао је мајчино млеко. Знаш колика коњина брате, 100 кила и Сопранове (Скај надимак Веље Невоље) висине, јак као коњ".

Љепоју је, према наводима оптужнице, Дејан Тешић (39) звани Флеш, по занимању фитнес тренер из Вршца 9. децембра 2020. године у 18.05 сати одвезао у такозвану кланицу у Ритопеку, док је Марко Миљковић у поруци, коју је послао власнику озлоглашене куће Владету Драганићу у 21.58 сати написао:

- Све готово, великог штеточину смо скинули са врата. Топ смо све одрадили, као и увек.

Сведок сарадник Бојан Хрватин је до детаља описао како је текао транспорт Пинк Пантера до Ритопека.

- Дејан Тешић је аутомобилом "пасат" дочекао Љепоју код аутобуске станице "Ласта" и укључио се на аутопут у смеру ка Нишу, док смо Немања Ђурић и ја изазвали лажну саобраћајку како бисмо онемогућили друга возила да се укључе за Тешићем. После Тешићевог искључења код Врчина укључује се Милош Будимир, који прати возило са Љепојом како би безбедно стигло до куће у Ритопеку - испричао је Хрватин и додао да је после тога отишао код Владимира Димитријевића званог Шепртља у насеље Браће Јерковић по радна одела и бензин.

Испричао је да је купио и неколико јакни које су носили оптужени приликом мучења и убиства Љепоје, као и храну по наруџбини Беливука. Владе Драганић је сачекао Хрватина на Смедеревском путу, па су одећу и храну пребацили у његово возило и одвезли се до "кланице" у Ритопеку, где су их чекали Вељко Беливук, Марко Миљковић, Марко Будимир, Срђан Лалић и Небојша Јанковић.

Беливук је био гладан, а знао је да ће мучење потрајати

Вељко Беливук је пре доласка у Ритопек у разговору са Миљковићем, који је почео рано ујутру, у 6.25 сати, дао инструкције:

- Кад Флеш (Тешић) дође нека трубне, па ће му Бери (Лалић) отворити врата. Нека магаре не излази из кола док се капија не затвори јер може неко да наиђе и да види шта се дешава.

Миљковић: Све јасно, за пола сата му преносим.

Милош Будимир: Ја сам спреман. Идем да видим да ли сам негативан на корону, па идем да чекам на пумпи.

Беливук: Шепртља, брате, ја ћу бити заузет, па пишите ти и Анакин (Хрватин). Шепртља, брате, објаснићеш му где да покупи комбинезон што си ми узео и молим те сипај му једно четири - пет литара бензина у неки бидончић. А, ти брате Анакине узми нам нешто да једемо. Може из пекаре нема везе, јогурт узми. Гладан сам као кер, а потрајаће ово данас.

Миљковић: Метак је златан, шта ћемо да му радимо. Све да видим, с ким је писао, па ћу организовати шта ћу писати, да их завртим, као са Каниђом (Здравко Радојевић) што сам радио...

Љепоју су, како се наводи у оптужници, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Марко Будимир, Срђан Лалић, Небојша Јанковић, Владе Драганић и Бојан Хрватин савладали, везали лисицама и увели у "кланицу". Тамо су га тукли, мучили, принудили га да им откључа криптовани телефон како би видели са ким је у контакту и изнудили му информације које су их интересовале. Потом су га Беливук, Хрватин, Лалић и Јанковић стезањем кесе навучене преко главе и жице око врата удавили. На крају му је Беливук ножем пресекао врат.

За разлику од зверских мучења и убијања Александра Глигоријевића, званог Пуки (12 фотографија), Горана Величковића, званог Гокси (22 слике), Лазара Вукићевића (17 слика), Здравка Радојевића (5 фотографија) које су чланови клана делили мобилним телефонима преко апликације "Скај" према Милану Љепоји (6 слика) су имали неку дозу респекта. И његово тело, после смрти, мање су касапили и мрцварили од Гоксијевог и Вукићевићог, над којима су се животињски иживљавали, а одсечене делове тела слагани на најбизарније начине да би их тако додатно исмевали и величали своју моћ!

- У првом тренутку Веља ставља кесу и држи је за један крај, а ја за други и давимо. И он се ту већ губи са дављењем, међутим, кад смо пустили продисао је. Ту нам је суфлирао Бери (Лалић) из неких претходних искустава да је боље са жицом која је стајала ту негде. Додали су је и онда смо је обмотали око врата, уврнули два пута и он је вукао на једну страну, а ја на другу. Беливук је стајао са десне стране, а ја са леве. Помогли су "Хел" (Небојша Јанковић) и "Бери" у једном тренутку, убацивали су се... Када је дављење стало, кад смо закључили да је то готово, попустили смо жицу и он је урадио онако, плућа су радила... не константно, али у неких 10 секунди... онако... То је био рефлекс, али је већ био поплавео... видело се онако плаво око ушију, већ је плавео, мислим да је тада већ био готов. Углавном, донели смо корито, поставили смо главу у корито и Вељко Беливук је са месарским ножем урадио рез да почне да цури крв. Сачекали смо мало да исцури крв, скинули смо оне ствари са њега. Када смо премештали лисице видели смо да му је пукла рука, вероватно у том цимању... као што смо Здравка - испричао је Хрватин.

Миљковић је у преписци са непознатом особом препричавао бизарне детаље овог злочина.

Миљковић (13.41 сати): Сад смо га убили, пропишао је мајчино млеко.

Миљковић (15.12 сати): Самлевен и спакован, још мало да се смркне, па да га проспемо, кроз шуму, до воде да се пробијемо.

Миљковић (15.17 сати): Знаш колика коњина брате, 100 кила и Сопранове (Беливук) висине, јак као коњ.

Тело су касапили Беливук, Марко Будимир, Хрватин, Драганић и Јанковић на мање комаде, измасакрирано тело су потом фотографисали и те слике слали контактима из Љепојиног телефона и међусобно делили. Тело су затим самлели у индустријској машини за млевење меса, ставили у најлон џакове. Миљковић, Лалић, Марко Будимир и Јанковић су аутомобилом Драганића одвезли џакове до Дунава и бацилли их. Драганић и Јанковић су опрали просторију и машину за млевење хемијским средствима.

- Секао Веља, иако му је нога била повређена. Веља је ударао секиром, ја сам помагао доле и намештао, на пример, кад одстранимо главу... Главу склонимо са стране, њу смо задњу радили. Направим резове на нози, а он удари ако није отпало одмах. Ако је отпало бацим "Кантони" (Марко Будимир), ако није ја још засечем... Пресечем ту једну ногу, другу ногу, једну руку, другу руку. Прво смо одвајали шаке и стопала, онда је ишло оно изнад рамене, да се направи да држимо. Када смо ми то радили, Лалић, Миљковић, Драганић и Јанковић су били на спрату. Касније су дошли Драганић и Јанковић да оспособе машину. Самлевено је месо, све је почишћено и ишла је иста процедура да се реше тела. Одвезли су га Јанковић, Драганић, Лалић, Марко Будимир и Миљковић. Беливук и ја смо остали у кући и чекали да се врате. После неког времена се вратио Јанковић и рекао да их је оставио. Онда је нас двојицу одвезао до мог аута, до "Сунца" на Смедеревском путу, где смо Вељко и ја сели у кола и одвезли се - рекао је Хрватин.

Љепоја није брао малине, престао да се дрогира после вакцине

Славица Љепоја, супруга убијеног Пинк Пантера је петог дана после његовог нестанка обавестила његову сестру Милену да је отишао да купи блиндирани ауто, али да му се изгубио сваки траг.

Славица (13. децембар 2020. године, око девет ујутру): Твој брат је нестао.

Милена: Шта значи нестао?

Славица: Нестао је 9. децембра.

Милена: Он је нестао 9. децембра, а ти ми јављаш у недељу? Све ово време ћутиш. Да ли је поново почео да се дрогира?

Славица: Не, поготово јер је примио вакцину.

Милена: Што ниси одмах пријавила нестанак?

Славица: Ти знаш да се твој брат није бавио бербом малина.

После тога, сестра покушава да сазна било шта и почиње да га тражи. Њен брат је целог живота имао надимак Манце, док се по улици причало да је имао криптовани надимак Звонце. Милена је из виђења познавала Марка Андрића званог Кузман, за кога се сумња да је типовао Љепоју. Кузман је раније био близак са навијачком групом окупљеном око браће Вавић, па је прешао код Беливука, а Милена га је упознала док је са његовом вереницом шетала псе.

Оклопна возила упућена ка Косову. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Глас јавности

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА