Најновије

ПРИРОДНИ ИМУНИТЕТ БОЉЕ ШТИТИ НЕГО ДВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНЕ! Шок израелска студија о делта соју!

Природни имунитет који се развија након инфекције корона нуди знатно бољу заштиту од "варијанте Делта" од две дозе вакцине Фајзер-Бајотек, показало је једно израелско истраживање.

Испитивање корона вируса. (Фото: pexeles.com)

Студија се ослања на податке израелских здравствених служби Макаби, а спровели су је истраживачи са Макабија и Универзитета у Тел Авиву. Препринт студије, која још увек није рецензирана, објављена је прошле недеље на медРкив.

Према часопису Сајенс, студија је открила да су "никад заражене особе које су биле вакцинисане у јануару и фебруару у јуну, јулу и првој половини августа имале шест до 13 пута вец́у вероватноц́у да ц́е се заразити него невакцинисане особе које су раније биле заражен коронавирусом".

Даље, "ризик од развоја симптоматског КОВИД-19 био је 27 пута вец́и код вакцинисаних, а ризик од хоспитализације осам пута вец́и“, преноси israelnationalnews.

 

"Ова анализа је показала да природни имунитет пружа дуготрајнију и јачу заштиту од инфекција, симптоматских болести и хоспитализације због Делта варијанте САРС-ЦоВ-2, у поређењу са дводозним имунитетом изазваним вакцином БНТ162б2", написали су аутори.

Међутим, додали су да су "Засебно, појединци који су претходно били заражени САРС-ЦоВ-2 и примили једну дозу вакцине БНТ162б2 стекли додатну заштиту од варијанте Делта".

"Дуготрајна заштита коју пружа трец́а доза, недавно примењена у Израелу, још је непозната", закључили су у студији.

Зашто је Авганистан мета великих сила! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА