Најновије

ЧУДНЕ КИНЕСКЕ КУПОВИНЕ ПРЕ ИЗБИЈАЊА ПАНДЕМИЈЕ! Докумет тврди да је месецима пре извештаја СЗО Пекинг масовно куповао ПЦР тестове!

У новом извештају се наводи да је Кина купила огромну количину опреме за тестирање вируса попут короне месецима пре него што је СЗО поднела званичне извештаје о избијању у децембру 2019.

Корона вирус у Кини. (Фото: pixabay. com)

Дотична опрема за тестирање је оно што је познато као ПЦР тест или ланчана реакција полимеразе тест. Ови тестови се могу користити за откривање вируса код људи или животиња.

Према Сидни Морнинг Хералду, трошкови за тестове порасли су у кинеској провинцији Хубеи - где се налази Вухан - месецима пре званичног избијања у децембру 2019. Америчко-аустралијска фирма за сајбер безбедност позната као Интернет 2.0 саставила је податке о куповини ПЦР опреме извештај.

Извештај указује на то да је потрошња за ПЦР тестове скочила у Кини са 36,7 милиона јуана 2018. на 67,4 милиона јуана 2019. У извештају се такође наводи да су "значајне и ненормалне" куповине ПЦР опреме 2019. године у Вухану извршили људи Ваздушно-десантна болница Ослободилачке војске (мај 2019), Институт за вирусологију у Вухану (новембар 2019), Универзитет за науку и технологију у Вухану (октобар 2019) и Окружни центри за контролу и превенцију болести у провинцији Хубеи (мај-децембар 2019) "

„Дошли смо до закључка“, наводи се у извештају Интернета 2.0, „да на основу анализираних података сугерише да се велика вероватноц́а да ц́е се вирус вирулентно ширити у кинеском Вухану вец́ у лето 2019. и дефинитивно до ране јесени."

Према Њузвику, бивши директор америчке Националне обавештајне службе Џон Ратклиф каже да је све вец́а куповина ПЦР тестова уверљив доказ да је Кина знала за циркулишуц́и вирус пре првог извештаја СЗО.

"Мислим да овде има више од пушења, мислим да има ватре из читавог низа различитих извора", каже Ретклиф. "Мислим да би то био још један убедљив доказ, ако вам треба више. Не треба ми више."

Међутим, према Дејвиду Робинсону, ко-шефу и водећем истраживачу Интернет 2.0 у извештају, и Роберту Потеру, ко-извршном директору, подаци у извештају нису дали коначне доказе о пореклу короне.

"Ови подаци не подржавају закључке о пореклу короне, али би у будућности неки део ових података могао подржати налаз о пореклу", навели су два извршна директора у саопштењу. "Нити овај извјештај не идентификује одређено вјеме у којем се појавила пандемија. Чињеница да се Кина потрудила да обезбеди коначне доказе недостижне значи да се нажалост морамо ослонити на податке трећих страна".

Међутим, не слажу се сви са налазима извештаја, чак и ако нису коначни. Према речима портпарола кинеског министарства спољних послова, само научници могу да разумеју науку. А питања о пореклу вируса треба препустити научницима.

"Порекло вируса озбиљно је научно питање којим би се научници требали позабавити", рекао је у понедељак портпарол кинеског министарства спољних послова. "Кинеска анти-епидемијска кампања је отворена за свет, ситуација је јасна, чињенице су јасне на први поглед и подносе тест времена и историје".

Само 127 људи се пријавило за визу у Великој Британији, криза са снабдевањем се наставља! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА