Најновије

ВУЧИЋ О ТРГОВИНИ ОРУЖЈЕМ: Све може да се прода!

Сво оружје које се данас произведе има купаца, питање је само колико тога можемо да произведемо, рекао је председник Србије Александар Вучић, током обиласка фабрике "Борбени сложени системи" у Куршумлији.

"Све што произведете данас има купца, и они се проналазе са лакоћом. Све што можемо да произведемо. Толико је потребно оруђа, оружја, возила... Више није питање цене, већ колико можете да произведете", рекао је он.

Вучић је нагласио да морамо да водимо рачуна о нашој војсци, поготово у време повећаних геополитичких тензија.

"Морамо да наставимо да јачамо наше производне капацитете, да радимо и улажемо више", рекао је он и додао да је "милош' који се овде производи продужена верзија, као и да прима 10 војника.

"То је добро транспортно возило", нагласио је председник Србије.

Вучић је рекао да набавка оружја из иностранства за Србију "ноћна мора", зато што смо окружени НАТО земљама, што отежава транспорт.

"Ја се увек питам: За кога се сви ови около спремају кад се наоружавају, пошто стално причају о нама, а они сви у НАТО-у", казао је Вучић.

Вучић је рекао да ће у Србији у будућности у свим сферама живота осим у војсци бити све више странаца из сиромашнијих земаља, као и да је нормално да људи желе да раде на местима где могу више да зараде.

"Оно што је за нас важно да знамо јесте да без војске нема ни државе. Некада смо плаћали огромне суме новца и гајили људе који су живели за то да добро живе и уживају, а када би се од њих нешто тражило да учине, тражили би изговоре да то не ураде", рекао је он.

Када је реч о нуклеарној енергији, Вучић је рекао да Србија нема средстава да гради нуклеарну електрану, али да је планирана сарадња са Мађарском на том пољу.

Прочитајте ОВДЕ шта је заговарао Тони Блер у вези бомбардовања Србије 1999. године

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА