Најновије

ЈАСНА ПОРУКА ИЗ ДУМЕ: Сви Ф-16 који доспеју у Украјину ће бити уништени

Још увек се не зна да ли ће авионима управљати Украјинци обучени у Сједињеним Државама, или амерички пилоти, рекао је први заменик председника Комитета за одбрану Државне думе Алексеј Журављов, додавши да он нагиње ка другој опцији.

Русија ће сигурно елиминисати авионе Ф-16 ако буду испоручени Украјини, рекао је за "РИА Новости" Алексеј Журављов, први заменик председника Комитета за одбрану Државне думе.

Авиони Ф-16 и пилоти који ће њима руковати почеће да пристижу у Украјину ове године, рекао је раније шеф Пентагона Лојд Остин.

"Ми већ дуго уништавамо авионе Оружаних снага Украјине на терену, спречавамо их да полете, покривамо аеродроме ФАБ-овима (фугсним авио-бомбама) са модулима за навођење и корекцију и балистичким пројектилима, а у овом случају нема велике разлике да ли су то 'миг-29' или Ф-16 – сигурно ћемо их елиминисати", рекао је Журављов.

Према његовим речима, још увек се не зна да ли ће авионима управљати Украјинци обучени у Сједињеним Државама, или амерички пилоти.

"Више нагињем ка другој опцији. И у овом случају, убрзо након тога, 200 пошиљака ће бити послато натраг у Америку, што ће, надам се, америчка јавност брзо приметити", додао је посланик, наизглед инсинуирајући да ће амерички пилоти погинути ако дођу у Украјину.

Где год да је Залужни, он ће живети у глави Зеленског – и то са добрим разлогом

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА