Најновије

ЗАПАД ЋЕ ПОЛУДЕТИ ЗБОГ ОВОГА: Руски сателити би ускоро могли постати невидљиви са Земље

Руска космича агенција "Роскосмос" је саопштила да је пронашла неконвенционалан начин опремања својих сателита "стелт" технологијом, што ће их чинити тешко уочљивим са Земље.

Земља (Фото: Јутјуб)

"Роскосмос" је изумио врхунску технологију која укључује прекривање сателита јединственим слојем мехурића ваздуха који распршује светлост. Наводи се да метода смањује видљивост сателита 10 пута или више, када га посматрају радари са Земље.

Агенција наводи да би технологија, која би изгледа могла имати двоструку примену, могла бити коришћена за "скривање" сателита који путују на 10.000 до 20.000 км изнад површине Земље.

Русија, прва земља која је послала сателит у орбиту, недавно је представила и нову технологију која укључује беспилотну космичку летилицу. Такође овог месеца, "Роскосмос" је представио решење растућег проблема, односно космичког отпада - сателита који се уништавају на крају свог животног века.

Нова врста сателита садржи материјале који се сублимирају, што значи да прелазе директно из чврстог у гасовитио стање без претварања у течност.

Пољска предложила метод војног „обуздавања Русије“ Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА