Најновије

РУСКИ ГЕНЕРАЛ ПОСЛАО ПОРУКУ ЦЕЛОМ СВЕТУ: Србија је под руском заштитом!!!

Србија је савезник Москве на Балкану и неутрална држава, због чега јој је потребна стална заштита, посебно јер је окружена ваздушним базама НАТО-а, оценио је руски генерал-мајор Сергеј Липовој.

Руска војска (Фото: ria.ru)

„Војна сарадња Русије и Србије је прилично продуктивна, снабдевамо Србију нашим ударним хеликоптерима Ми-35М, транспортним хеликоптерима Ми-17В5, тенковима Т-72, оклопним извиђачким возилима БРДМ-2МС и авионима МиГ-29. Београд је више пута указивао на могућу куповину ракетних система ’Панцир‘ и С-400“, рекао је генерал-мајор Сергеј Липовој за „Росиску газету“ поводом војне вежбе „Словенски штит 2019“, у којима учествују јединице противваздухопловног ракетног комплекса С-400 и комплекса „Панцир-С“ Ваздушно-космичких снага Русије.

Он је подсетио да је Србија верни савезник Русије на Балкану, јер није ушла у НАТО и јер је одбила да подржи санкције против Москве.

„Она није у Алијанси, а тај статус захтева сталну заштиту, посебно јер је Србија буквално окружена НАТО базама у Румунији, Мађарској, Италији, Босни и Бугарској. Поред тога, не заборавимо на косовске сепаратисте који редовно врше провокације против Срба и придруживање суседне Црне Горе НАТО-у“, приметио је генерал.

Како је навео Липовој, важно је да се јасно покаже да је Србија под руском заштитом, што значи да ниједно питање на Балкану неће бити решено без Русије, додао је генерал Липовој.

Путин се укључује у преговоре о Косову! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА