Најновије

ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Руска морнарица добија прву поморску базу у Африци, има велики разлог за то!

Данас, у понедељак, председник Русије Владимир Путин наложио је руском Министарству одбране да на тлу Судана успостави логистички центар за руску морнарицу који би могао да прими бродове који носе нуклеарне уређаје.

Руска морнарица. (Фото: kremlin.ru)

Путин је издао указ објављен на wеб страници "Правне информације", најављујући одобравање предлога руске владе за потписивање споразума са Картумом о успостављању Центра за снабдевање техничким материјалом за снаге руске морнаричке ратне флоте на територији Судана.

Указом је Путин овластио руско Министарство одбране да потпише овај споразум у име владе земље.

Нацрт резолуције, који је претходно одобрио руски премијер Михаил Мишустин, у координацији са министарствима одбране и спољних послова, указује да оснивање центра "одговара циљевима подршке миру и стабилности у региону и да има одбрамбени карактер и да није усмерено против било које друге државе".

Нацртом споразума предвиђено је да се очекује да центар прими 300 војника и запослених и да не може истовремено примити више од 4 војна брода, укључујући један који носи нуклеарне уређаје, "уз поштовање принципа нуклеарне и еколошке безбедности“.

Очекује се да ће споразум у вези са центром у Судану бити на снази наредних 25 година, уз могућност продужења након истека овог периода.

Трамп смењује шефицу ЦИА! Више о томе ОВДЕ.

Извор: RT Arabic

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА