Најновије

РУСКА ЗВЕР КРЕНУЛА ЗА СИРИЈУ! Турској војсци и њеним милитантима се црно пише!

Руска морнарица је ове недеље послала још један тешко наоружани брод на источни Медитеран, након доласка брода за превоз цистерни у сиријску луку Тартус.

Руски ратни брод. (Фото: ТАС)

Медијска служба руске морнарице саопштила је у четвртак да је фрегата "Адмирал Григорович" напустила Црно море и да сада прелази преко мореуза Босфор и Дарданели.

Придружиће се фрегати руске поморске групе која је трајно распоређена у медитеранским водама у близини обале Сирије.

Руска морнарица је наговестила да ће фрегата „Адмирал Григорович“ заменити фрегату „Адмирал Асен“ у оквиру руске поморске групе на источном Медитерану.

Фрегата "Адмирал Асен" придружила се групи руских морнаричких бродова у Средоземљу у октобру 2020. године, али је испунила обавезу и дужину размештаја у источном делу Медитерана.

Адмирал Григорович је једна од јединица руске флоте у Црном мору која је у стању да путује брзином од 30 чворова. Наоружан је ракетама Калибр и Схатил 1, заједно са артиљеријском групом Балак.

Руска морнарица открила је могућности ракета Калибр када их је користила за бомбардовање терористичких локација на сиријској територији 2016. и 2017. године.

Ово најновије распоређивање долази у време повећаних трвења у источном Медитерану, јер су и Турска и Грчка упућивале пријетње једна другој.

Штавише, Турска се припрема за нову војну операцију на северу Сирије која ће циљати стратешки град Аин Ал Иса; ово ће несумњиво довести до тога да се Москва укључи како би спречила избијање сукоба.

Шта планира Бајденова администрација? Више о томе ОВДЕ.

Извор: 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА