Најновије

РАТОВАЊЕ У ЕКСТРЕМНИМ УСЛОВИМА! Руска војска урадила нешто неочекивано!

Сматра се да се Русија увелико шири и појачава своју способност ратовања у екстремно хладним и леденим условима након што је у четвртак објављено да је лабораторија из совјетске ере обновљена и новоотворена како би тестирала оружје по арктичком времену.

Руска војска на Арктику. (Фото: ria.ru)

„Централни научно-истраживачки институт за прецизно машинско инжењерство, који производи оружје за руску војску, рекао је да је обновио испитне коморе како би симулирао екстремне услове“, преноси Ројтерс о објекту који је био затворен од краја Совјетског Савеза 1991. године. .

Институт је издао саопштење за јавност у којем се каже да је „сертификација последњи корак ка обнављању ове јединствене технолошке способности која је изгубљена након пада СССР-а“. Коморе за тестирање комплекса ће заправо моћи да симулирају разне услове који такође укључују екстремну врућину као и влажно време.

Руски медији цитирали су старијег техничара Сергеја Карасева, који је детаљније објаснио:

Типично када температуре достигну екстремне вредности као минус 60 степени Целзијуса, аутомобили и машине се кваре уколико нису посебно опремљени за рад на екстремној хладноћи.

Без опсежне заштите чак и лице особе може да се озебе за само неколико минута након што је изложено таквим температурама.

На удаљеним локацијама попут руске Републике Саха (Јакутија), школе, факултети и јавна места остаће отворени само до температура од -52 ° Ц, али ће се достизање те границе искључити из безбедносних разлога.

Много стандардне војне опреме такође не би радило исправно у овим условима, отуда се руски фокус на развој и испитивање наоружања које је оптимално у арктичким условима. План је такође да се симулира како би се тактика бојног поља мењала у екстремним и различитим условима.

Израел извршио страховит удар на Хаму, пројектили полетели из правца Либана! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА