Најновије

НАПАДНУТА РУСКА ВОЈСКА У СИРИЈИ: Џихадисти решетали по конвоју, нешто се кува на југу Идлиба

Руско Министарство одбране је саопштило да су три руска војника рањена на југу провинције Идлиб, током напада џихадиста на њихов конвој.

Руска војска у Сирији. (Фото: Јутјуб)

Министарство није прецизирало која групација стоји иза напада, али ако узмемо у обзир које формације оперишу у тој области највероватније су у питању џихадисти Хајат Тахрир ал-Шама или Националних одбрамбених снага.

Већ данима терористи горенаведених група, као и Туркестанске исламске партије и Хорас ал-Дина, појачавају нападе на Сиријску арапску армију у провинцијама Идлиб, Хама, Алепо и Латакија.

Због тога је Дамаск послао појачања на северозапад земље, док су у исто време руски авиони наставили да изводе ваздушне ударе у провинцијама Латакија и Идлиб.

Како наводе извори из Сиријске арапске армије за Ал-Масдар, Руси су ове недеље жестоко тукли по Џабал ал-Акраду и по градићу Кабани. Тај градић је упориште Ујгура из Туркестанске исламске партије и терориста Хајат Тахрир ал-Шама. 

Занимљиво је да управо у том граду, који сиријска армија не успева да заузме већ годинама због тешког терена, окосницу одбране чине Албански терористи из групе Џемат Албани, која је део Хајат Тахрир ал-Шама.

Војска кренула у напад, а онда се појавила руска авијација! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА