Најновије

РОГОЗИН: ''Сармат'' ће осигурати безбедност Русије у наредних 30-40 година (ВИДЕО)

Копнена испитивања интерконтиненталне балистичке ракете Сармат приводе се крају, овај стратешки комплекс ће осигурати потпуну безбедност Русије за 30-40 година, рекао је Дмитриј Рогозин, генерални директор Роскосмоса.

Лансирање Сармата (Фото: РИА Новости)

"Сада радимо на стварању генерално јединственог комплекса, ово је комплекс Сармат ... У ствари, већ завршавамо земаљско тестирање читавог система ... много, много година ће то осигурати потпуну безбедност земље и њен независни развој“, рекао је он у емисији на Јутјуб каналу Соловјов LIVE.

Сармат (РС-28) ће заменити најтежу стратешку ракету на свету Војевода (према НАТО класификацији-Сатана, РС-20В). Развојни радови на пројекту Сармат започели су 2011. године. Нова ракета ће моћи да напада циљеве и преко Северног и преко Јужног пола, савладавајући системе противракетне одбране.

"Сармат" развија Центар Макејев и производиће се у Красмашу.

Лансирна испитивања ракете већ су завршена на космодрому Плесецк. Планирано је да летачка испитивања „Сармата“ почну 2021. године, а да се заврше 2022. године. Први пук са „Сарматом“ биће пуштен у употребу 2022. године у ракетној дивизији Ужур.

На форуму Армија-2019 први пут су откривене главне тактичко-техничке карактеристике ракете Сармат. Домет му је 18 хиљада километара, лансирна тежина - 208,1 тона, носивост - више од 10 тона, тежина горива - 178 тона, дужина пројектила - 35,5 метара, пречник - 3 метра, тип бојеве главе - више бојевих глава са блоковима индивидуалног навођења.

Шта Америка спрема за Авганистан, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА