Најновије

САД ЖЕЛЕ ДА ДЕСТАБИЛИЗУЈУ СВЕТ ОТВАРАЊЕМ НОВИХ ФРОНТОВА Галијашевић о позадини убиства вође Ал Каиде

Амерички председник Џо Бајден објавио је да је у нападу дроном ликвидиран вођа Ал Каиде Ајман ел Завахири.

Џевад Галијашевић. (Фото: Јутјуб)

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је рекао да су талибани грубо прекршили Споразум из Дохе, мировни споразум из 2020. године, који су потписале САД и талибани ради окончања рата у Авганистану.

Џевад Галијашевић, експерт за борбу против тероризма, сматра да је Ајман ел Завахири имао жељу да смири ситуацију у Авганистану, мада да га је САД спречио у томе.

- Ајман ел Завахири је био човек отворен за сарадњу са америчким службама. Његово кретање је било познато. Он је имао одређене аранжмане са израелским службама, војним структурама и са америчком обавештајном заједницом. Када је Завахири дошао у Кабул у жељи да спусти тензије између талибана и муџахедина који су више деценија у сокобу. У том моменту су Американци одлучили да им Завахири више не треба - рекао је Галијашевић.

Додао је да САД тренутно жели да дестабизију свет и да отвори нове фронтове.

- САД у овом тренутку желе да додатно дестабилизирају прилике у свету и да отварају нове фронтове. У жељи да Украјина не буде једини отворен фронт, већ да то буде и Кина и Авганистан - рекао је Галијашевић.

Курир телевизија је доступна на каналу број осам за кориснике МТС Ирис ТВ, м:САТ тв, Супернова, БеотелНет, Орион телеком, Пошта НЕТ и Сат-тракт на територији Србије, у оквиру платформе м:тел у Црној Гори и Босни и Херцеговини и МТЕЛ Глобал у дијаспори, као и на апликацији Арена Цлоуд.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА