Најновије

СА КАВЧАНИМА НИШАНИО ВУКОТИЋА: Затворски чувар преко криптованог телефона планирао убиство шкаљарца

Специјално државно тужилаштво сумња да је службеник из Спужа планирао ликвидацију наводног вође "шкаљарског" клана и пружао логистичку подршку припадницима "кавачког" клана.

Фото: pixabay.com

Затворски чувар Владан Л., који је ухапшен због сумње да је помагао у припреми ликвидације наводног вође "шкаљарског" клана Јована Вукотића, поседовао је криптовани телефон на коме је користио псеудоним "Калуђер" , најновија су сазнања цногорских истражитеља.

Према писању црногорске Побједе, наредбом о спровођењу истраге затворски стражар се терети да је део "кавачког" клана на чијем челу су одбегли Радоје Звицер и Слободан Кашћелан који је у Спужу.

Телефонски разговори

- Затворски полицајац је преко криптованог телефона разговарао са Радованом Мујовићем, високопозиционираним чланом "кавачког" клана, о чему тужилаштво поседује доказе који ће, уколико дође до подизања оптужнице, бити у том акту - пише Побједа.

Напомњу да је затворски чувар који је радио у Истражном затвору, заправо пружао логистичку подршку члановима криминалне групе из Котора.

- Владану Л. одређен је притвор због сумње да би могао побећи и утицао на сведоке у истрази групе која је планирала ликвидацију вође шкаљарског клана док се налазио у спушком Истражном затвору - пише Побједа.

План

Како је "кавачки" клан планирао да убије Вукотића док се налазио у Спужу 2020, навело је и Специјално државно тужилаштво (СДТ) у списима где су открили да су "кавчани" осматрали мету сакривени у грмљу у одводном каналу, чекајући да се појави на прозору ћелије, како би у њега пуцали из пушке са оптичким нишаном.

- Звицер и Милан Вујотић сумњиче се за кривично дело тешко убиство путем подстрекавања. Они се такође, сумњиче да су ову групу формирали уз помоћ затворског чувара - преносе медији.

Да подсетимо, рат которских кланова почео је крајем 2014. године када је у Валенсији нестао товар кокаина.

Детаљи у порукама – Звицер давао инструкције

Радоје Звицер, који је групи давао инструкције био је врло незадовољан како његови војници напредују с планом ликвидације.

- Звицер је средином марта 2020. преко Скаја сарадницима послао фотографију скице, на којој се види позиција објекта у којем се налазио Вукотић на издржавању казне затвора и околина, али и поруке следеће садржине: "Обавезно је паљење лажњака (аутомобила прим. аут) на контра страну. Ако бежите колима, ту се мора палити и како даље не знам" и: "Палимо ауто на излаз од Спужа и то ће да поведе мурију" - писале су Вијести.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА