Најновије

АРТИЉЕРИЈСКИМ УДАРИМА НЕПРИЈАТЕЉ РАЗБИЈЕН НА ПАЦИФИКУ: Муњевита акција ратних флота Русије и Кине у Јапанском мору (ВИДЕО)

Руски и кинески војни бродови извели су артиљеријска гађања у Јапанском мору у оквиру војних вежби "Восток 2022".

Руска морнарица. (Фото: ria.ru)

- Војни бродови Тихоокеанске флоте и Ратне морнарице Народноослободилачке армије Кине извели су артиљеријска гађања мета на води у оквиру стратешких командно-штабних вежби "Восток 2022" - наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије.

Како је прецизирано, руско-кинески одред идентификовао је на мору бродове условног противника, а затим је извео паљбу из универзалних бродских артиљеријских система.

У оквиру операције је био ангажован и хеликоптер Ка-27. Летелица је током извиђања открила још један брод условног противника. Пошто је мета била на озбиљном растојању, изведен је условни ракетни напад. Након тога су руски и кинески војни бродови увежбавали тактичко маневрисање и комуникацију.

Такође је саопштено да су јединице ПВО Источног војног округа Русије одбили масовни ракетни напад условног противника на полигону "Телемба" у Бурјатији током вежби "Восток 2022".

Истиче се да су војници који рукују системима С-300ПС открили летелице, идентификовали мете, донели одлуку о уништавању и извели практична лансирања ракета.

Стратешке вежбе "Восток 2022" одржавају се од 1. до 7. септембра на седам полигона Источног војног округа, а у њима учествује више од 50.000 људи, користи се више од 5.000 јединица наоружања и војне технике, укључујуц́и 140 летелица, 60 борбених бродова, чамаца и других пловила.

Заједничка дејства прате и оперативне групе за управљање, војни контингенти и посматрачи земаља ОДКБ-а, ШОС-а и других партнерских земаља, међу којима су Азербејџан, Алжир, Јерменија, Белорусија, Индија, Казахстан, Киргизија, Кина, Лаос, Монголија, Никарагва, Сирија и Таџикистан.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА