Најновије

ЈАСНА ПОРУКА ТУРЦИМА: Руси спржили џихадистичке центре на турској граници! (ВИДЕО/МАПА)

Снаге ратног ваздухопловства Руске Федерације извршиле су данас низ жестоких удара на западу сиријске покрајине Идлиб, уништивши, између осталог и низ циљева на самој граници са Турском.

Руси бомбардују Идлиб (Илустрација: Правда)

Најснажније ударе претрпело је дугогодишње главно упориште џихадистичких снага, а нарочито сиријске Ал Киде на северозападу Идлиба, Џиср Ал Шугур, који су Турци пре пар дана одбили да предају на контролу Сиријској арапској Армији (САА). Уместо тога, према центру из ког крећу терористичка дејства на суседну Латакију, па и руској војној бази Хмејмим, Турци су упутили војни конвој, који је требало да одврати САА и Русе од напада. У тој намери, очигледно, нису успели, о чему сведоче и снимци из Џиср ал Шугура које су се данас појавиле на друштвеним мрежама: Осим на Џиср ал Шугур, према локалним извештајима, Руси су данас извршили још око 30 напада из ваздуха на територији Идлиба. Један од њих забележен је и у граду Заках на северу Хаме:
Погледајте и мапу на којој су означена сва места у којима су данас пријављена дејства руске авијације у Идлибу:

Према писању сиријских медија, циљ данашњих напада није била само порука Турцима, већ је авијација дејствовала и превентивно, у сусрет информацијама да се са територије под контролом џихадистичко-терористичких организација у Сирији припрема офанзива широког фронта на положаје САА. Да су Турци почели да се играју ватром са Русима и Сиријцима, сведочи и напредовање сиријских снага у правцу територија под контролом Ердоганове армије на северу Сирије о чему више можете да погледате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА