Најновије

ШАРИЋУ ОДУЗЕТА ДВА СЕФА И БЛОКИРАНИ РАЧУНИ: По налогу Тужилаштва заплењена имовина Пљевљака и његових сарадника

По налогу Тужилаштва за организовани криминал, након покретања нове истраге, Дарку Шарићу и члановима организоване криминалне групе, који су ухапшени прошле недеље, али и лицима која су повезана са њима, према незваничним информацијама, привремено је заплењено 20 возила, блокирано десетак сефова, међу њима и два Шарићева. Замрзнути су им динарски и девизни рачуни, запечаћени станови и зграде.

Фото: Јутјуб

Тужилаштво је тражило и да се испита имовина појединих осумњичених и њихових блиских у иностранству. Све ово урађено је јер се сумња да она потиче од новца стеченог вршењем кривичних дела.

Међу привремено одузетим возилима је 17 аутомобила од којих су пет "блинде" и три мотора. Шарићевом адвокату Дејану Лазаревићу, запечаћени су сефови и блокирани динарски и девизни рачуни. Лазаревићу су заплењена и два стана у Београду, три гараже, а пронађени су му и сефови. Адвокат је ухапшен истог дана кад и Шарић, а иначе, живи у близини куће у којој је боравио Пљевљак током кућног притвора. На терет му се ставља да је непосредно или преко криптованих телефона договарао постављање експлозивне направе под аутомобил бизнисмена из Ваљева, као и да је намештао лажна сведочења како би се дискредитовао Небојша Јоксовић, који је сведок сарадник у случају Шарића.

Како сазнајемо, од прве Шарићеве супруге привремено су заплењена три стана, од којих су два на Новом Београду. Садашњој невенчаној супрузи Пљевљака, Лани Поповић, заплењени су станови на Булевару уметности и у Шилеровој улици у Београду, као и зграда у Шапцу. Супрузи Дарковог брата Душка заплењен је стан у Чајетини.

У имовини која се води на трећа лица је и породична стамбена зграда у Краља Александра, стан на Булевару Арсенија Чарнојевића, гараже. Сеф је запечаћен и Данилу О., некадашњем полицајцу, родом из Пљеваља, који је један од најближих људи Дарка Шарића. Он је, наводно, годинама био директор фирме за обезбеђење, за коју се сумња да је била Шарићева.

Иначе, против Шарића се тренутно води нова истрага због сумње да је од почетка 2020. године, током боравка у притвору у згради Специјалног суда у Београду, формирао нову криминалну групу. Њени припадници су, тврди се, комуницирали са њим преко сателитских телефона и учествовали у набавци наркотика из Јужне Америке. Шарић је осумњичен и да је организовао нека убиства.

На листи земљиште у Врднику

Тужилаштво је привремено запленило и имовину од осумњиченог полицајца Д. М. и то 12 ари земљишта у Врднику. Члану групе Бојану С., привремено је заплењено земљиште с две куће у Крушевцу. Александру Б. који је ухапшен је суботу, заплењени су станови и у Београду, Ваљеву и Чајетини.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА