Најновије

ВУЧИЋ О ЦЕНАМА У СРБИЈИ: ”Дође ми да скочим кроз прозор због изјава Недимовића”

Председник Србије Александар Вучић током гостовања на телевизији ‘Прва’ говорио је о економији, политичким одлукама и наредним корацима Србије, где је, између осталог, истакао да му изјаве да је „све у реду“ изазивају грчеве у стомаку те му дође да „скочи кроз прозор“.

Фото: Председништво Србије

„Понекад је у овим временима паметније одређене ствари прећутати“, казао је председник везано за увођење санкција Русији.

Он је истакао да ће период који долази бити најтежи у наредних 70 година, те да је проблем што ‘нико никога не жели да чује, осим својих навијачких ставова’.

„Хране неће имати довољно, око 25 посто тржишта неће имати хлеба, биће гладно“, објаснио је осврћући се на забране извоза пшенице из Русије али блокаду извоза из Украјине.

„Немојте да се понашамо као да се ништа око нас не дешава, имамо услове готово проглашеног светског рата и светског сукоба и људи то морају да разумеју, ове године трошимо 50 одсто више бензина него прошле године и 20 одсто дизела“, истакао је Вучић.

Напоменуо је и да је цена коју плаћамо за последице кризе минимална.

„Европа не може издржати другу или трећу годину рецесије заредом. Када немамо приступ тржишту капитала поставља се питање како ћемо да решимо стање кредита. Дефицит морате да покријете“, навео је председник.

„Борићемо се докле можемо да чувамо своју политику“, напоменуо је Вучић и подсетио да су губици због неувођења санкција Русији огромни, да су многи глумци и режисери који би стварали у Србији, одустали од те идеје управо због тога.

Он је казао да бисмо живели десетоструко боље да смо санкције ипак увели, али да то није случај јер смо ‘самостална земља’.

„Наша инфлација јесте и биће нижа него у земљама региона, на недељном нивоу бавимо се ценом дизела и бензина. Ја сам крив јер сам молио Владу да води рачуна о акцизи“, истакао је председник.

Он је дода да поскупљење струје од 30 одсто је немогуће увести и да грађани и држава то не могу да поднесу.

Председник је говорећи о цени струје рекао да Србија држи струју на нивоу социјалне категорије и да је требало да поскупи још пре десет година.

„А сад морамо да је држимо некако да не бисмо увећавали инфлацију. Хоћу да људи знају колико је то све компликовано. Ја сам љут цело јутро на Банета Недимовића. Дође ми да скочим кроз прозор од његових изјава како нема проблема и како извозимо све“, нагласио је Вучић.

Председник се осврнуо и на питање Косова.

„Када се Медведев и Путин позову на косовско питање, они немају други пример него тај један. Да ли је фер према нама није, али према њима јесте. Они користе једино што имају. Извукли су брутално кршење међунардог права и сада се тога држе“, казао је објашњавајући да је Србија у свему томе највећа жртва.

С обзиром да председник ускоро полаже заклетву, као једну од главних тачака коју ће обећати грађанима јесте унапређење образовног система.

„Имамо дивних наставника, људи који се труде, ту енергију морамо да искористимо“, напомињући да је то будућност у коју треба неизмерно улагати и фокусирати се на прогрес.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА